U KUĆNOM PRITVORU S NANOGVICOM: Postupak protiv maloletnice iz Futoga zbog aludiranja na „Ribnikar“

Lj.P.

14. 07. 2023. u 10:55

MALOLETNA M.M. iz Futoga, koja je u školi aludirala da bi mogla da ponovi događaje iz OŠ "Vladispav Ribnikar" i odmah privedena, puštena je iz pritvora posle dva meseca i on joj je zamenjen merom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor.

У КУЋНОМ ПРИТВОРУ С НАНОГВИЦОМ: Поступак против малолетнице из Футога због алудирања на „Рибникар“

FOTO:Lj.P.

Protiv maloletnice se vodi sudski postupak, jer se tereti da je 11. maja u osnovnoj školi, na školskom času iznela tvrdnje koje su izazvale paniku, a zatim istog dana na društvenoj mreži "Tik - Tok" objavila uznemirujući sadržaj, aludirajući na događaje od 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, čime se tereti za krivično delo izazivanje panike i nereda. Narednoga dana je nađena municija za vatreno oružje, čime se tereti za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

- Maloletnoj M. M. iz Futoga pritvor je određen dana 13. maja u trajanju do 30 dana, nakon proteka tog vremena, sudsko vanraspravno veće Višeg suda u Novom Sadu ga je produžilo produžilo za još mesec dana, a 13. jula joj je ukinut i zamenjen merom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor – navela je za „Novosti“ Jelena Ostojin, portparol Višeg suda   u Novom Sadu.

Maloletnici je pritvor bio određen zbog osnovane bojaznosti da bi puštanjem na slobodu mogla pobeći ili se kriti, s  obzirom da se od 11. do 13. maja, kada je lišena slobode, nalazila na ulici, gde je otišla kad je pobegla od kuće, blokirala je sve pozive majci i ostaloj porodici, a na ulici se krila dok je nije pronašla policija. Zbog nje je i ranije intervenisala policija, jer je majka prijavljivala da je maloletna M.M. bežala od kuće, što jee sve ukazivalo da bi puštanjem na sloboodu mogla pobeći ili se kriti.

Takođe i iz razloga da bi maloletna na slobodi u kratkom vremenskom periodu mogla da ponovi krivična dela za koje je osnovano sumnjiva u sudskom postupku, pri čemu je sud imao u vidu nalaz i mišljenje stalnih sudskih veštaka, izveštaj Centra za socijalni rad kao i pisanu dokumentaciju osnovne škole koju je M.M. pohađala, a koje je sud cenio u sklopu okolnosi vezanih za ličnost maloletne, kao i postojanje opravdane sumnje da je maloletna 11. maja izvršila krivično delo izazivanje panike i nereda i 12. maja krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, stavlja se na teret da je osnovano sumnjiva da je dan za danom, u kontinuitetu, izvršila dva krivična dela.

Glavni pretres je održan dana 23. juna i 13. jula, a sledeći je zakazan za 15. avgust.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona