TUŽILAŠTVO INFORMISALO RODITELJE O ISTRAZI PROTIV KOSTINOG OCA: Održan sastanak tužilaca i predsednika Saveta roditelja škole "Ribnikar"

S. J. M.

15. 05. 2023. u 14:26

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović danas je sa saradnicima u prostorijama tužilaštva održao sastanak sa predsednikom Saveta roditelja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u kojoj se 3. maja dogodila velika tragedija koju istražuje ovo tužilaštvo.

ТУЖИЛАШТВО ИНФОРМИСАЛО РОДИТЕЉЕ О ИСТРАЗИ ПРОТИВ КОСТИНОГ ОЦА: Одржан састанак тужилаца и председника Савета родитеља школе Рибникар

Foto D. Milovanović

- Javni tužioci su predsednika Saveta roditelja upoznali sa postupanjem tužilaštva i preduzetim radnjama u konkretnom krivičnom postupku, koji se vodi u predmetu protiv Vladimira K., oca trinaestogodišnjeg dečaka koji je u toj školi hicima iz pištolja ubio osmoro učenika i radnika obezbeđenja i ranio šest učenika i jednu nastavnicu - navode iz VJT. - Na sastanku su predočeni pravci ove sveobuhvatne, delikatne istrage, koja ispituje postojanje odgovornosti svih eventualno odgovornih osoba za postupke 13-godišnjaka, koji prema zakonu nije krivično odgovoran, jer nema navršenih 14 godina života. 

Tužioci su odgovarali na pitanja i pojašnjavali zakonske procedure u krivičnom postupku. Dogovoreno je da se ovakvi sastanci periodično održavaju, kako bi Savet roditelja bio blagovremeno, iz prve ruke informisan o koracima u postupku.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BRUKA I SRAMOTA: Ovo je Novak Đoković doživeo u Rimu