GRAĐANI STREPE, MUP DEMANTUJE: Na periferiji Kruševca nema učestalih incidenata

MUP

07. 03. 2023. u 13:36

MUP se oglasio saopštenjem da su apsolutno netačne trvdnje da učestali incidenti na periferiji Kruševca.

ГРАЂАНИ СТРЕПЕ, МУП ДЕМАНТУЈЕ: На периферији Крушевца нема учесталих инцидената

Foto:S.Babović,printscreen

PU Kruševac prijavljen je jedan događaj razbijanja prozorskog stakla i policijski službenici su odmah izašli na teren i ustanovili da su izvršioci deca. O svemu je obavešteno Više javno tužilaštvo,koje je kvalifokovalo krivično delo uništenje i oštećenje tuđe stvari, koje se goni po privatnoj tužbi.

Budući da su izvršioci deca koja se po zakonima krivično i prekršajno neodgovorna lica, obavljen je razgovor sa njihovim roditeljima, a nakon toga su oštećenom čoveku ustupljeni podaci roditelja u cilju obeštećenja. Takođe, policija je o događaju dostavila i izveštaj Centru za socijalni rad u Kruševcu.

U MUP-u navode da su vrlo brzo nakon dva razbojništva izvršenih u prodavnici pronašli i uhapsili izvršioce.

- Ističemo da pripadnici MUP-a obavljaju redovnu patrolnu delatnost na području PU Kruševac i da sve poslove iz svog delokruga obavljaju zakonito, profesionalno i apelujemo na medije da ne objavljuju neistinite i neproverene informacije i time obmanjuju i uznemiravaju građane. Takođe, podsećamo medije da se uvek mogu obratiti MUP-u sa pitanjima u vezi svih događaja iz oblasti bezbednosti građana i imovine, kako bi informacija bila potpuna i istinita.

Pripadnici PU Kruševac nastaviće da ispunjavaju svoju ulogu u društvu kao ljudi i kao profesionalni pripadnici službe bezbednosti,dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom