VERNICI ZA "NOVOSTI" O SVEŠTENIKU OSUMNJIČENOM ZA BLUD: "Ne verujemo da je to uradio, on je omiljen"

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

10. 02. 2023. u 14:18

U MALOJ vojvođanskoj varoši Bela Crkva vlada neverica otkako je protiv tamošnjeg dugogodišnjeg pravoslavnog sveštenika J. C. pokrenut predistražni postupak zbog optužbe za polno uznemiravanje maloletnice (14).

ВЕРНИЦИ ЗА НОВОСТИ О СВЕШТЕНИКУ ОСУМЊИЧЕНОМ ЗА БЛУД: Не верујемо да је то урадио, он је омиљен

J.J.Baljak

Parohijani, za „Novosti“, kažu da nikako ne mogu da povežu taj slučaj sa tim božjim slugom, jer on važi za omiljenog među vernicima.

Jedni mu kategorički drže stranu i žale što je zbog, kako tvrde, gnusnih izmišljotina, njegov ugled zauvek ukaljan.

Drugi su pak uzdržani, jer smatraju da nadležni organi ne bi pokretali bilo kakav postupak da za to nije bilo osnova.

-Otac J. C. je zaista divan čovek. Blag, srdačan, bez ijedne mrlje. Verujte mi, gotovo niko u Beloj Crkvi ne može da poveruje u priču o polnom uznemiravanju. Ali nismo mi tu da tvrdimo šta je istina. Sud i crkva će dati krajnju reč. Mada, njemu posle ove sramote spasa u duši nema – kaže jedan od vernika.

Foto: Eparhija banatska

Crkva Svetih apostola Petra i Pavla

I prijatelji porodice oštećene maloletnice zatečeni su ovim događajem, jer su takođe imali lepo mišljenje o svešteniku. Ipak, tvrde da majka i ćerka nisu od onih koje bi izmislile tako teške optužbe.

-Oni su skromna radnička porodica. Poštena. Devojčica je divna, dobar đak. Zavolela je veru uz strica koji se pre šest-sedam godina zamonašio. Zato je i počela redovno da odlazi u crkvu i da posti zajedno sa svojim ocem. A to što je sveštenik izjavio da je više puta pokušala sebi da preseče vene, nije tačno – tvrde prijatelji devojčicine porodice.

Podsetimo, majka 14-godišnje devojčice je prijavila sveštenika J. C., jer je, navodno, 3. januara nakon večernje liturgije dodirivao njenu ćerku po grudima i međunožju, u prostoriji u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla koja se koristi kao ispovedaonica.

Osnovno javno tužilaštvo odmah je protiv sveštenika pokrenulo predistražni postupak, zbog sumnje da je izvršio krivično delo polno uznemiravanje.

Na njihov predlog, Osnovni sud u Vršcu svešteniku je izrekao zabranu prilaska devojčici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)