"GOVORIO JOJ DA TO ŽENE VOLE" Majke devojčice koju je navodno seksualno uznemiravao sveštenik za "Novosti": Potrešena je i u strahu

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

09. 02. 2023. u 15:56

POLNO uznemiravanje 14-godišnje devojčice u ispovedaonici crkve u Beloj Crkvi, koje je uznemirilo javnost, navodno se dogodilo još 3. januara, nakon večernje liturgije.

ГОВОРИО ЈОЈ ДА ТО ЖЕНЕ ВОЛЕ Мајке девојчице коју је наводно сексуално узнемиравао свештеник  за Новости: Потрешена је и у страху

Foto; J.J. Baljak

Prema rečima majke ove maloletnice, njena ćerka je tog popodneva sama otišla u crkvu, što joj nije bio prvi put. Zavolela je, kaže, crkvu i pravoslavnu veru otkako joj se stric pre nekoliko godina zamonašio.

- Posle službe je ostala da se ispovedi, kao što je to radila mnogo puta, kada smo zajedno išli u crkvu. U jednom trenutku se uhvatila za vrat, a sveštenik J. C. je rekao da će je izmasirati da je prođe bol. Onda joj je uvukao ruku u majicu i počeo da je pipa po drugim delovima tela. Govorio joj je da to žene vole – tvrdi za "Novosti“, devojčicina majka S. M.

Prema majčinim rečima pustio ju je kada mu je više puta rekla da joj ne prija to što joj radi. Navodno je tada shvatila i da je sve vreme bila zaključana, jer je, kada je krenula, sveštenik najpre otključao ispovedaonicu, a potom i vrata crkve.

- Rekao joj je da o ovome nikome ne sme da priča, da sve što se desi u ispovedaonici znaju samo ona, on i Bog. Zato mi je prećutala da joj je prethodnih puta govorio o tome kako muški polni organ ulazi u ženski, da to žene izluđuje i da će se njoj to svideti kad poraste. Ipak, ovo pipkanje nije mogla da prećuti. Potrešena je i u strahu – kaže majka, za "Novosti“.

Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu je na osnovu majčine prijave odmah pokrenulo predistražni postupak protiv sveštenika J. C, zbog sumnje da je izvršio krivično delo polno uznemiravanje.

Na predlog tužilaštva, Osnovni sud u Vršcu je svešteniku izrekao meru zabrane prilaska i komuniciranja sa devojčicom, kao i posećivanje određenih mesta.

PSIMA SEKLI GLAVE I ZAMRZAVALI IH: Stravične slike iz borskog prihvatilišta za životinje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)