PRVI INTERVJU ZLOGLASNE GILEJN MAKSVEL: Tvrdi da je Epstajn ubijen u zatvoru, za osramoćenog princa rekla da je "dragi prijatelj"

Novosti online

26. 01. 2023. u 10:04

GILEJN Maksvel osuđena je na 20 godina zatvora zbog pomaganja američkom bogatašu Džefriju Epstajnu u zlostavljanju maloletnih devojaka.

ПРВИ ИНТЕРВЈУ ЗЛОГЛАСНЕ ГИЛЕЈН МАКСВЕЛ: Тврди да је Епстајн убијен у затвору, за осрамоћеног принца рекла да је драги пријатељ

Foto: United Nations Photo/Rick Bajornas via AP, File/New York State Sex Offender Registry via AP

Epstajn se ubio u zatvorskoj ćeliji na Menhetnu 2019. dok je čekao suđenje za trgovinu ljudima. Maksvelova (61) je u pritvoru od hapšenja u julu 2020. godine, a sada je dala svoj prvi intervju.

Maksvelova je britanskog princa Endrjua, koji je optuživan za zlostavljanje devojčice, nazvala "dragim prijateljem", i rekla je da su optužbe protiv njega neosnovane.

Ona je prokomentarisala njihovu zajedničku fotografiju, na kojoj princ Endrju grli tada 17-godišnju Virdžiniju Roberts Đufre, nazvavši je "lažnom".

- Pa ta fotografija je lažna. Ne verujem da je prava. U stvari, sigurna sam da nije. Nikada nije postojao original. Videla sam samo fotokopiju. Ne verujem da se to desilo - prokomentarisala je Maksvelova.

- Mogu da vam kažem da je princ Endrju, kada je protiv njega bio aktivan slučaj, imao puno pravo da uzme original, pošalje ga na testiranje da dokaže da je falsifikat... A to se nikada nije dogodilo. Umesto toga, napravio je nagodbu sa tužilaštvom navodno vrednu milione dolara. I tu će se sve završiti. Zaista nije važno šta Gilejn Maksvel ima da kaže o tome - rekla je advokat Liza Blum i dodala da su Epstajnove žrtve "zgrožene i uvređene svaki put kada Maksvelova otvori usta".

Maksvelova je govorila i o devojčici sa fotografije, Virdžiniji Robert Đufre.

- U svedočenju gospođe Đufre... njene priče su veoma detaljne i razrađene. Ako je njena memorija tako loša, kako se možete osloniti na bilo šta što ona kaže? Jednom kada povučete optužbe protiv muškaraca na osnovu toga da je vaše pamćenje loše, morate dovesti u pitanje sve što ona kaže - prokomentarisala je Maksvelova, misleći na to da je Đufre odustala od tužbe za seksualni napad protiv Epstajnovog bivšeg advokata Alana Deršovica prošle godine.

Princ Endrju platio je Virdžiniji Đufre (39) do 12 miliona funti u vansudskoj nagodbi prošle godine, ali se sada nada da će poništiti pravnu nagodbu i "dokazati" svoju nevinost.

Maksvelova je prošlog juna osuđena na 20 godina zatvora nakon što je u SAD osuđena za pomaganje Epstajnu u zlostavljanju mladih devojaka.

Ćerka novinskog tajkuna Roberta Maksvela imala je kontakte sa dva američka predsednika, papom i mnogim poznatim ličnostima, ali su je na sudu napustili svi njeni prijatelji, uključujući princa Endrua.

Maksvelova je izjavila da bi volela da nikada nije upoznala Epstajna i tvrdila je da je ubijen u svojoj ćeliji.

Nije ponudila izvinjenje žrtvama, ali im je poručila da izbace svoj gnev na vlasti koje su "dozvolile" Epstajnu da umre u zatvoru.

- Iskreno, volela bih da nikada nisam upoznala Epstajna. Nisam znala da je tako užasan. Mislim, sada kada pogledam unazad, naravno da je jasno. Ali u to vreme je imao mnogo prijatelja. Bio je prijatelj sa skoro svima koje možete da zamislite - rekla je ona.

BONUS VIDEO: TOP 10 INSTAGRAM PROFILA - Ovo su najpraćeniji nalozi na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)