STUPAR NA SLOBODI: Odluka suda u Podgorici posle privođenja osumnjičenog "vračarca"

E. H.

23. 11. 2022. u 08:20

VOJIN Stupar (41), jedan od osumnjičenih za pripadnost kriminalnoj grupi "vračarci", na čijem čelu su, kako se tvrdi, Nikola Vušović i Uroš Piperski, pušten je juče na slobodu odlukom sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, Suzane Mugoše.

СТУПАР НА СЛОБОДИ: Одлука суда у Подгорици после привођења осумњиченог врачарца

Foto V. Kadić

Pre dva dana, iz Tužilaštva za organizovani kriminal je saopšteno da su iz Interpola Podgorica dobili obaveštenje da je Stupar uhapšen u ovoj državi po međunarodnoj poternici, koja je za njim raspisana zbog sumnje da je počinio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, ali i jer je, navodno, pomogao Lazaru Iliću, osumnjičenom za ubistvo Aleksandra Šarca, da se posle zločina prebaci u Crnu Goru. Do juče popodne TOK nije dobio informaciju o odluci suda u Podgorici.

Branilac Vojina Stupara, advokat Marko Radović, izjavio je za crnogorske medije da nije bilo nikakvog hapšenja, već da se njegov klijent uredno javio kotorskoj policiji.

Suzana Mugoša, Foto B. Rakočević

- Stupar je pošao da se uredno javi kotorskoj policiji, shodno rešenju Višeg suda u Podgorici, koji mu je odredio mere nadzora, između ostalog da se javlja svakog ponedeljka za potrebe postupka koji se odranije protiv njega vodi pred Višim sudom - navodi advokat.

- On je u međuvremenu saznao da je Srbija protiv njega pokrenula krivični podstupak i verovatno raspisala poternicu. Bez obzira na to saznanje, on je pošao da se javi policiji, koja ga je juče ujutro sprovela sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici Suzani Mugoši, koja je našla da nema osnova za određivanje pritvora, nakon čega je Stupar pušten na slobodu.

BIO U PRITVORU?

ADVOKAT Radović je kazao da su nadležnim organima u Srbiji prethodno dostavili dokumentaciju, tačnije, kako tvrdi, ključne dokaze koji ukazuju da njegov branjenik nema veze sa izvršenjem dela za koje se sumnjiči u Srbiji:

- Stupar je sve vreme bio u pritvoru u Crnoj Gori, a nakon toga pod merama nadzora zabrane napuštanja mesta boravišta Opštine Kotor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri