U NEMAČKOJ UHAPŠEN MILIVOJE TODOROVIĆ: Tužilaštvo BiH sumnja da je povezan i sa "škaljarcima"

Novosti online

08. 11. 2022. u 16:40

MILIVOJE Todorović /47/ iz Bijeljine uhapšen je u Frankfurtu prema poternici Tužilaštva BiH zbog sumnje da je kao visokopozicionirani pripadnik međunarodnog narko-kartela povezan sa tzv. "škaljarskim klanom", saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

У НЕМАЧКОЈ УХАПШЕН МИЛИВОЈЕ ТОДОРОВИЋ: Тужилаштво БиХ сумња да је повезан и са шкаљарцима

Foto: EPA

U saopštenju pojašnjavaju da je reč o osumnjičenom koji je pod istragom, a na teret mu se stavlja da je uključen u krijumčarenje i nedozvoljen promet velikih količina opojnih droga iz Južne Amerike prema zemljama EU i dalje prema regionu zapadnog Balkana.

U okviru predmeta sa dešifrovanim Skaj i Anom aplikacijama, na kojem radi Tužilaštvo BiH u saradnji sa partnerskim institucijama iz EU, kao i policijskim agencijama u BiH, ovaj osumnjičeni identifikovan je kao pripadnik organizovane kriminalne grupe, koji se uglavnom nalazi u inostranstvu, gde koordiniše rad lica uključenih u krijumčarenje droge, zbog čega je došao u fokus istrage policijskih agencija iz više zemalja.

Tužilaštvo BiH zajedno sa partnerskim institucijama u Nemačkoj, koordiniše aktivnosti povezane sa hapšenjem osumnjičenog, a presuzeće sve potrebne aktivnosti da bi se u što kraćem roku organizovalo izručenje osumnjičenog u BiH s ciljem njegovog daljeg krivičnog procesuiranja.

(SRNA)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja