"NOVOSTI" SAZNAJU: Otkriveno ko su radnici vršačkog CZSR koji će krivično da odgovaraju zbog propusta u slučaju ubijene Petre (2.5)

J. J. BALjAK

13. 10. 2022. u 19:50

POKRAJINSKI sekretarijat za socijalnu politiku podneo je danas krivične prijave protiv, kako „Novosti“ saznaju, celog stručnog tima koji je u vršačkom Centru za socijalni rad vodio slučaj porodice Budimirović.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Откривено ко су радници вршачког ЦЗСР који ће кривично да одговарају због пропуста у случају убијене Петре (2.5)

Protest ispred Centra za socijalni rad/ Petra Budimirović, Foto J. J. Baljak

Reč je o zaposlenima S. S, A. P. i D. M, koji su u tom timu bili zaduženi za različite oblasti. Takođe, krivična prijava podneta je i protiv odgovornog lica Centra za socijalni rad M. K.

Krivične prijave podnete su Osnovnom javnom tužilaštvu u Vršcu, jer su tokom vanrednog nadzora rada vršačkog Centra za socijalni rad, koji je sproveden odmah nakon što je Marko Budimirović 4. oktobra udavio svoju dvoipogodišnju ćerku Petru u kanti vode, pa se obesio, utvrđeni ozbiljni propusti u radu pomenutih lica.

Ti propusti se, pre svega, odnose na činjenicu da malenu Petru nisu tretirali kao žrtvu nasilja, iako je njen otac Marko pet meseci imao zabranu prilaska njenoj majci Suzani zbog porodičnog nasilja. On je zbog toga bio i prvostepeno osuđen 27. septembra, uz meru obaveznog psihijatrijskog lečenja.

Zbog svega toga, Pokrajinski sekretarijat je i predsedniku skupštine Grada Vršca danas uputio inicijativu za razrešenje vršioca dužnosti direktora Centra za socijalni rad Mirjane Knežević.

Kako nezvanično saznajemo, o eventualnim suspenzijama pomenutih radnika razmatraće se kada lokalna samouprava bude postavila novog v. d. direktora te ustanove.

Majka ubijene devojčice, Suzana Budimirović, se na svom „Fejsbuk“ profilu javno zahvalila Pokrajinskom sekretaru za socijalnu politiku Predragu Vuletiću na profesionalno obavljenom nadzoru CZSR.

BONUS VIDEO -UČINIĆU SVE DA NIKO NE DOŽIVI ŠTO I MOJA PETRA: Majka ubijene devojčice iz Vršca jedva govori

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

ZA KURTIJEVU MRŽNJU PREMA VUČIĆU NEMA NI LEKA NI DOKTORA: Reakcija Petkovića nakon Aljbinove provokacije na Tviteru