ELVISA SUMNJIČE I ZA DROGU: Posle hapšenja sina Nasera Keljmendija i još šestorice osumnjičenih u Bih

S. M.

14. 07. 2022. u 06:00

ELVIS Keljmendi, sin narko-bosa Nasera Keljmendija, uhapšen je u Bosni i Hercegovini zajedno sa još šest osoba među kojima su Ajlin Ahmić, Anel Sejfović, Slobodan Tomanić, Harun Babić, Amer Pehlić i Armin Kulešević.

ЕЛВИСА СУМЊИЧЕ И ЗА ДРОГУ: После хапшења сина Насера Кељмендија и још шесторице осумњичених у Бих

Hapšenje osumnjičenih, Foto MUP BiH

Oni su privedeni u akciji "Rez", koja je izvedena u Sarajevu i Neumu, a posle saslušanja u Tužilaštvu BiH, na slobodu su pušteni Tomanić, Babić, Pehlić i Kulašević, dok su Keljmendi, Ahmić i Sejfović zadržani.

Portparol Tužilaštva BiH, Boris Grubešić, kaže da se akcija sprovodi zbog krivičnih dela organizivanog kriminala, a u vezi sa međunarodnim krijumčarenjem i neovlašćenim prometom velikih količina opojnih droga, kao i drugim krivičnim delima.

- Prema prikupljenim dokazima, u predmetu u kojem je ostvarena značajna međunarodna saradnja, osumnjičeni su delovali kao organizovana kriminalna grupa, sa podeljenim ulogama i zadacima, koja je duži vremenski period krijumčarila i prodavala velike količine droge na ilegalnom narko-tržištu Sarajeva i drugih gradova - rekao je Grubešić.

On kaže da se u okviru istrage istražuju i tokovi novca stečenog nezakonitim aktivnostima, kao i oblici koruptivnog delovanja osumnjičenih.

- Nakon ispitivanja osumnjičenih, tužilac će odlučiti o daljim koracima i nastavku istrage u ovom predmetu - dodao je Grubešić.

"Kapitalac" u akciji "Rez" je Elvis Keljmendi, najstariji sin Nasera, koji ima i sinove Liridona i Besnika.

Elvis Keljmendi, Foto Privatna arhiva

Elvis je pre pet godina osuđen u Prištini na četiri godine zatvora za pokušaj teškog ubistva Elvisa Hodžića u BiH 2010. godine, ali kako je tokom suđenja priznao krivicu, optužnica je preinačena u pokušaj ubistva.

Takođe, Elvis je imao i "zanimljivo" hapšenje u Beogradu 2017. godine, kada je pao zbog nasilja u porodici i ilegalnog oružja. Tada ga je prijavila njegova devojka, jer je, kako je tvrdila, u jednom stanu na Zvezdari pretio da će je ubiti ako ga ostavi. Elvis se branio da devojku nije tukao, već da su vežbali za ulogu u jednoj seriji, za koju je on trebalo da obezbedi angažman. Tada je kod njega pronađen i pištolj.

ZAPLENjENO ORUŽJE, KOLA I SATOVI

U TOKU akcije "Rez" zaplenjena je veća količina narkotika i oružja, ali i tri automobila, i nekoliko luksuznih satova. Kako saznajemo, u akciji su oduzeta tri pištolja sa oko 50 metaka, automatska puška sa dva okvira i 20 metaka, kao i tri velika paketa suve biljke, za koju se pretpostavlja da je marihuana.

- Pronađena je i jedna eksplozivna naprava, kao i pancir, velika suma novca, četiri ručna sata marke "roleks", više mobilnih telefona i bankovnih kartica - navode upućeni u istragu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)