SINIŠA JASNIĆ UHAPŠEN NA AERODROMU: Osumnjičen da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica

S. J. M.

13. 07. 2022. u 08:43

SINIŠA Jasnić uhapšen je jutros zbog sumnje da je kao direktor privrednog društva "Evropske univerzitetske igre 2020" izvršio krivično delo zloupotreba položaja.

СИНИША ЈАСНИЋ УХАПШЕН НА АЕРОДРОМУ: Осумњичен да је извршио кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица

Foto: N. Fifić

On je, kako se sumnja, sa novcem izdvojenim iz budžeta za izradu master plana za Evropske univerzitetske igre, od preko pola miliona evra, raspolagao na način na koji nije smeo.

Uhapšen je jutros u 5 sati na aerodromu, dok se traga za još jednim osumnjičenim za krivična dela zloupotreba službenog položaja i pranje para.

Podsećamo, Siniši Jasniću u toku je suđenje po optužnici Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu zbog sumnje da je izvršio krivično delo Pronevera, odnosno jer je prisvajao za sebe novac koji mu je bio poveren u radu, kao predsedniku udruženja "Univerzitetski sportski savez Srbije". Na taj način je, kako se sumnja, oštetio budžet Republike Srbije za više od 10,2 miliona dinara, "Univerzitetski sportski savez Srbije" za 2,97 miliona dinara, a u zbirnom iznosu je pribavio korist za sebe.

Kako nezvanično saznajemo, 2019. je podignuta optužnica Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije VJT u Beogradu i u toku mu je suđenje, koje se nastavlja 9. septembra u 9 sati. Danas je uhapšen po novoj krivičnoj prijavi za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica. Sutra oko 11 će biti saslušan. Za drugim osumnjicenim se traga.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)