JOŠ ŠEST "ŽRTAVA" LAŽNE LEKARKE: Tužilaštvo proširilo optužnicu protiv Olgice Markanović

J. D. Lj.

10. 05. 2022. u 13:27

PRVO osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas sudu prošireni optužni predlog protiv Olgice Markanović i njene koleginice Jasmine Tasić, koje su optužene za neovlašćeno preduzimanje estetskih zahvata na pacijentima.

ЈОШ ШЕСТ ЖРТАВА ЛАЖНЕ ЛЕКАРКЕ: Тужилаштво проширило оптужницу против Олгице Маркановић

Olgica Markanović / Foto Instagram

Proširenim optužnim predlogom one se terete da su teško krivično delo protiv zdravlja ljudi u saizvršilaštvu počinile na štetu još šest pacijenata, pa se sada terete za ukupno 18 oštećenih pacijenata, potvrđeno je "Novostima" iz ove institucije.

U saopštenju tužilaštva se precizira da se proširenim optužnim predlogom Markanovićeva i Tasićeva terete da su od januara 2020. godine do 6. februara prošle godine u salonu „Tayas“ izvodile hirurške procedure i to invanzivnom primenom sredstva „O2 No Needle Mesotherapy - Beauty Machine - Skin energy Activation Instrument“, uz korišćenje injekcija lokalne anestezije "lidokain-hlorid" koje je davala okrivljena Markanović, a zbog čega je 18 pacijenata imalo teške telesne povrede.


Tužilaštvo je predložilo sudu da nakon održanog glavnog pretresa Markanovićevu osudi na pet godina zatvora, a njenu pomoćnicu Tasić na godinu i po.

Pre proširenja optuženja tužilaštvo je tražilo za Markanovićevu tri godine zatvora, a za Tasićevu godinu dana.

One se takođe terete da su od 1. maja 2020. godine do 1. marta prošle godine u neregistrovanom "medicinsko-estetskom centru Tayas" u Beogradu u ulici Driničkoj br. 8a neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva "plazma pen" prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih u vidu dubokih opekotina drugog i trećeg stepena.

Istovremeno su koristile injekcije lokalne anestezije koje nisu odobrene ("lidokain - hlorida"), koje su bile rizične po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije, a zbog nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primene uređaja "plazma-pen" zbog korišćenja struje.

Markanovićeva je nakon hapšenja na saslušanju u tužilaštvu negirala da se bavila nadrilekarstvom, odnosno medicinskim zahvatima za koje nema licencu.

U svojoj odbrani pred tužiocem ona je tvrdila da su usluge koje je pružala pacijentima bile kozmetičke prirode i da se nije predstavljala kao stručnjak iz oblasti medicine.

Takođe, i njena optužena saradnica negirala je sve pred sudom. Ona na pretrese dolazi sa slobode, dok je Markanovićeva i dalje u kućnom pritvoru i bez obzira na brojne zahteve odbrane da joj se isti ukine, sud do daljeg to odbija.

Suđenje optuženima se nastavlja u petak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)