UZIMALE ZA NOĆ I DO 5.000 EVRA: Po nalogu Tužilaštva u Beogradu "palo" 26 elitnih prostitutki i troje njihovih makroa

J. D. Lj.

01. 04. 2022. u 21:14

PO nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu u petak je uhapšeno troje makroa i 26 devojaka, koje se sumnjiče da su učestvovale u takozvanoj elitnoj prostituciji.

УЗИМАЛЕ ЗА НОЋ И ДО 5.000 ЕВРА: По налогу Тужилаштва у Београду пало 26 елитних проститутки и троје њихових макроа

Ilustracija / Foto Shutterstock

Zbog sumnje da su učestvovali u posredovanju u prostituciji, zadržavanje do 48 časova određeno je beogradskoj "madam" Jeleni J. (36), kao i Dušanu B. (53) i Nikoli A. (32), nakon čega će biti privedeni na saslušanje. Prema nezvaničnim informacijama, kao organizatori ove grupe označeni su Lj. Đ., A. Č. i A. M.

Kako saznajemo, Dušan B. je menadžer jedne naše pevačice, dok je Nikola A. fitnes trener. "Madam" Jelena J. je, navodno, imala ulogu da nalazi klijente, kontaktira sa njima, vidi kakve su im želje, a onda ih preko posrednika, kako se sumnja, Dušana B. i Nikole A., slala na dogovorenu adresu i kod devojke koju su prethodno odabrali iz kataloga.

Privedeni menadžer je, kako saznajemo, i ranije bio hapšen zbog posredovanja u prostituciji. Tačnije, uhapšen je još 2010. godine, a šest godina kasnije - 2016. je sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu napravio sporazum o priznanju krivice, pa je zbog posredovanja u prostituciji osuđen na sedam meseci zatvora i novčanu kaznu od 100.000 dinara. Ovaj put, on je, kako saznajemo, uhapšen sa Nikolom A. u stanu u kom su zajedno živeli. Tom prilikom, zaplenjen je i laptop, u kojem se, navodno, nalaze svi podaci u vezi sa "poslovanjem" u elitnoj prostituciji, imena devojaka, koje su radile za njih, kao i klijenata. Takođe, nađeni su i katalozi sa fotografijama devojaka "spremnih" da klijentu pruže uslugu i zabavu.

Među uhapšenim devojkama je, navodno, i Martina R. Ona je javnosti poznata kao "Plejbojeva" "zečica", pevačica i svojevremeno, učesnica jednog rijaliti programa. U centru pažnje javnosti bila je kada su se u medijima pojavile njene fotografije sa jednom holivudskom zvezdom. Ona, ipak, neće biti privođena u Tužilaštvo, jer je zbog prostitucije, kao uostalom i ostale davojke, privedena u Prekršajni sud. Biće saslušana kao svedok, i kao i ostale njene "koleginice" proći će, verovatno, samo sa prekršajnom prijavom, odnosno kaznom. Inače, u petak su kod dežurnog sudije Prekršajnog suda u Beogradu privedene četiri devojke.

Policija, navodno, traga i za starletom N. Š., a očekuje se da lista privednih nije konačna. Sumnja se da su devojke klijente dočekivale po prethodno ugovorenom "poslu" u nekoliko beogradskih hotela. Za noć sa klijentom, navodno, uzimale su od 1.000 do čak 5.000 evra, a zaradu su, po dogovoru, delile sa makroima i sve u zavisnosti od usluge koje su pružale. Veruje se da su 40 odsto zarade davale posredniku, a 60 odsto zadržavale za sebe.

ZATVOR ZA POSREDOVANjE

"SEKSUALNE radnice" uglavnom su predstavljene kroz poziciju žrtve. Ako se utvrdi da se bave prostitucijom, njihovu sudbinu uređuje Zakon o javnom redu i miru. Pružanje usluga, korišćenje usluga ili ustupanje prostorija radi prostitucije kažnjava se od 50.000 do 150.000 dinara ili kaznom zatvora od 30 do 60 dana.

Izmenama pomenutog zakona 2016. godine predviđena je kazna i za korisnike usluga prostitucije, ali se zakon primenjuje neravnomerno i klijenti, uglavnom, prolaze sa novčanom kaznom. Za posredovanje u prostituciji, kao i za trgovinu ljudima u cilju seksualne eksploatacije, zakon predviđa višegodišnje zatvorske kazne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

UHAPŠENI RAZBOJNICI: Pokušali da opljačkaju menjačnicu