PODVODILI MENTALNO ZAOSTALU DEVOJKU ZA 500 DINARA: Detalji užasa u Aleksincu - Prodali je radi prinudnog braka

J. Ćosin

23. 03. 2022. u 17:59

NIŠKA policija uhapsila je četvoro Aleksinčanina zbog sumnje da su dvadesetogodišnju devojku iz Niša prisilili na prostituciju, a zatim je prodali u Smederevskoj Palanci za 1.000 dinara, zbog udaje.

ПОДВОДИЛИ МЕНТАЛНО ЗАОСТАЛУ ДЕВОЈКУ ЗА 500 ДИНАРА: Детаљи ужаса у Алексинцу - Продали је ради принудног брака

Foto: D.N.

Prema našim saznanjima, oni su devojku, koja inače ima smetnje u razvoju, kombijem vozali po čitavoj Srbiji i podvodili je za 500 do 1000 dinara, da bi je na kraju prodali čoveku iz Smederevske Palanke. Trgovinu ljudima otkrila je jedna nevladina organizacija, nakon čega su Aleksinčani uhapšeni. Od njih je, kako saznaje naš list, tom priikom oduzeto šestoro dece.

Niška policija intenzivnim radom u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, uhapsila je Nadicu Barjamović (24), njenog brata Zorana Barjamovića (24) zvanog Koša, njegovu nevenčanu suprugu Egzonu Tatari (24) i Olivera Mustafića (32), zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima.

- Oni se sumnjiče da su dvadesetogodišnjoj devojci koja je došla u Aleksinac po pozivu dve žene, koje je upoznala preko društvenih mreža, a koje su joj ponudile da čuva njihovu decu, oduzele lična dokumenta. Zatim su je od aprila do avgusta prošle godine zlostavljali i podvodili za novac. Takođe su, kako se sumnja, prodali jednom muškarcu iz okoline Smederevske Palanke radi prinudnog braka sa njegovim sinom. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će sa krivičnom prijavom biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu - saopštila je policija.

Kako saznajemo, uhapšena četvorka povezana je rodbinskim odnosima, pa su zajednički organizovali seksualnu eksploataciju, a kasnije i prodaju dvadesetogodišnje Nišlijke.

- Zoran i Nadica su brat i sestra, a Egzona i KOša u vanbračnoj zajednici. Uhapšeni Oliver je rođak Zorana i Nadice, a deca su oduzeta od Egzone i Nadice. Svi zajedno iskoristili su naivnost dvadesetogodišnje devojke, koja je i ranije odlazila od kuće i ubedili je da može dobro da zaradi, čuvajući decu Egroninu i Nadičinu decu. Međutim, umesto da postane dadilja, dvadesetogodišnjakinja je postala njihova seksualna robinja. Oni su je vodili po aleksinačkim selima kako bi tamošnjim meštanima pružala seksualne usluge, a novac koji su tako zarađivali su trošili jer se ne bave nikakvim drugim poslom. Zatim im se ukazala prilika da devojku prodaju, jer je njihov poznanik iz Smederevske Palanke tražio ženu za svog sina - navode naši izvori upoznati sa ovim slučajem.

Devojka je iz ruku trgovaca ljudima spašena zahvaljujući aktivistima jedne nevladine organizacije koja se bavi borbom protiv ovakve vrste kriminaliteta.

- Oni su devojku identifikovali kao žrtvu trgovine ljudima i o svojim sumnjama obavestili policiju. Operativnim radom potvrđeno je da je devojka u prinudnom braku, a zatim je otkriveno da je pre prodaje bila prisiljena i na prostituciju - objašnjavaju naši izvori.

Četvoro osumnjičenih za trgovinu ljudima trenutno biće saslušano pred Višim javnim tužilaštvom u Nišu, nakon čega će biti privedeni sudiji za prethodni postupak koji će odlučiti o određivanju pritvora.

Krivični zakonik za trgovinu ljudima predviđa kaznu zatvora od tri do dvanaest godina. Ukoliko je delo izvršila grupa ljudi, što je ovde slučaj, kazniće se zatvorom od najmanje pet godina. Zakon navodi da pristanak lica na eksploataciju ili uspostavljanje ropskog odnosa ne amnestira izvršioca od kazne.

BONUS VIDEO:

SEKSUALNO ISKORIŠĆAVAO SIROMAŠNE ŽENE: Hapšenje D. P. (79) iz Novog Sada

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati