AKCIJA JEDINICE ZA BEZBEDNOST NA REKAMA: Zaplenjena veća količina benzina i evrodizela (FOTO)

Novosti onlajn

12. 03. 2022. u 09:36

NOVOFORMIRANA Jedinica za bezbednost na rekama Ministarstva unutrašnjih poslova, koja će brinuti o bezbednosti svih plovnih puteva u Republici Srbiji, u nastavku akcije „Plovne reke“, zaplenila je veću količinu benzina i evrodizela za koje se sumnja da su prokrijumčareni i vrednu infrastrukturu koja se koristi za ove nelegalne aktivnosti.

АКЦИЈА ЈЕДИНИЦЕ ЗА БЕЗБЕДНОСТ НА РЕКАМА: Заплењена већа количина бензина и евродизела (ФОТО)

Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, na čiju inicijativu je jedinica i formirana, pohvalio je ovu akciju Jedinice i naglasio da su svi njeni pripadnici na čelu sa načelnikom Mitrom Jokanovićem odlučni da se suprotstave ne samo sivoj ekonomiji, već i da osiguraju maksimalnu bezbednost i sigurnost svih učesnika saobraćaja na rekama.

- Srpske plovne reke su evropski koridori. Novoformirana jedinica u narednom periodu trajno će sprovoditi akcije kako bi sprečila sve nelegalne aktivnosti na rekama i očuvala sigurnost svih učesnika u plovnom saobraćaju. Naše plovne reke moraju biti sigurne kao i naši auto-putevi. U okviru akcije "Plovne reke" ostvarili smo do sada izuzetne rezultate, a taj rad ćemo u narednom periodu još više osnažiti - kazao je ministar policije.

Pripadnici Jedinice za bezbednost na rekama, prilikom pretresa kuće pedesetčetvorogodišnjeg muškarca u Novim Banovcima, osim naftnih derivata, pronašli su i pet creva dužine oko 60 metara, dva pištolja za točenje nafte, tri električne pumpe za pretakanje, dve električne pumpe za pretakanje sa brojčanikom i jednu benzinsku pumpu za pretakanje.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljen promet akciznih proizvoda i nedozvoljeno skladištenje robe, protiv pedesetčetvorogodišnjaka biće podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!