PRIJAVIO UBISTVO I ZAĆUTAO: Saslušan Negotinac osumnjičen da je sekirom usmrtio Gorana Milanovića (52)

S. M. JOVANOVIĆ

04. 03. 2022. u 20:41

MIODRAG P. zvani Dragi (72) iz Negotina, koji je, kako se sumnja, u sredu po podne sa više udaraca sekirom ubio svog prijatelja Gorana Milanovića zvanog Gliga (52) u stanu u negotinskom naselju Veljko Vlahović, na saslušanju kod tužioca branio se ćutanjem.

ПРИЈАВИО УБИСТВО И ЗАЋУТАО: Саслушан Неготинац осумњичен да је секиром усмртио Горана Милановића (52)

Žrtvin auto ispred zgrade / Foto S. M. Jovanović

Iako se ovaj devizni penzioner, koji se nakon dugogodišnjeg rada u Nemačkoj vratio u zavičaj, posle zločina sam prijavio policiji rekavši da je Milanovića nakon svađe ubio sekirom, na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu nije želeo da iznese svoju odbranu i kaže šta je bio motiv ovog svirepog ubistva.

Prvi rezultati obdukcije, koju su obavili obducenti Zavoda za sudsku medicinu iz Niša, pokazali su da je Miodrag ubio Milanovića sekirom, udarivši ga sa više udaraca u glavu. Policija, koja je ubrzo došla u stan broj 9, u Ulici Đure Salaja 15A, koji je iznajmljivao sada pokojni Milanović, zatekli su žrtvu u lokvi krvi.

- Osumnjičeni se pozvao na zakonsko pravo da se brani ćutanjem. Određen mu je pritvor i nastavlja se istraga - rečeno je "Novostima" u Višem javnom tužilaštvu u Negotinu.

Svoju žrtvu Miodrag P. je, kako se pretpostavlja, ubio na spavanju, s obzirom na to da na telu Milanovića nisu pronađene odbrambene povrede. Tog jutra su obojica, navodno, viđeni u jednoj od negotinskih banaka, a komšije su ih i ranije često sretali u društvu. Navodno je Miodrag P. više puta i prespavao u stanu Milanovića. Njegove komšije kažu da je ovaj penzioner često pozajmljivao ljudima novac, pa se pretpostavlja da je to bio i slučaj sa Goranom. Priča se da mu je sada pokojni Milanović dugovao veću sumu novca, navodno od devetsto, pa do nekoliko desetina hiljada evra.

Istraga bi trebalo da pokaže da li je navodni dug bio motiv ovog zločina i zbog čega je ovaj penzioner ubio Milanovića. Zločin je tužilaštvo okarakterisalo kao teško ubistvo i Miodragu P. je određen pritvor do 30 dana.

- Naložili smo veštačenje tragova krvi na licu mesta. I dalje se radi na prikupljanju dokaza koji će pomoći da se otkrije motiv ovog krivičnog dela - kažu u Višem javnom tužilaštvu u Negotinu.

STAN ZAPEČAĆEN

STAN u kojem je Milanović živeo sam od kada mu je supruga preminula zapečaćen je, a ispred zgrade ostao je i njegov automobil, marke "audi" sa bugarskim registarskim oznakama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti