VOJKANU KRSTIĆU ODREĐENO ZADRŽAVANJE: Oglasio se MUP, vlasnik "Elita gradnje" bavio se ovim prevarama

Z. U./Tanjug

09. 02. 2022. u 13:42

VLASNIKU firme “Elita gradnja” Vojkanu Krstiću, koji je uhapšen jutros, određeno je zadržavanje do 48 sati.

ВОЈКАНУ КРСТИЋУ ОДРЕЂЕНО ЗАДРЖАВАЊЕ: Огласио се МУП, власник Елитa градњe бавио се овим преварама

Foto: Printskrin Youtube

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su četiri osobe osumnjičene da su lažnim fakturama i zapisnicima o uslugama u vezi sa poslovanjem PD „Elita gradnja“ oštetili budžet Srbije za više od 10 miliona dinara.


Zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica policija je uhapsila V. K. (1983), odgovorno lice PD „Elita gradnja“, dok se osumnjičeni D. T. (1956), D. O. (1962) i Ž. P. (1961) terete za krivično delo zloupotreba službenog položaja, navodi se u saopštenju MUP-a.

Kako se sumnja, V. K. je tokom 2019. i 2021. godine, koristeći svoj položaj, a u nameri da pribavi protivpravnu imovinsku korist, na osnovu više ugovora o pružanju usluga koje je u ime i za račun PD „Elita gradnja“ d. o. o. zaključio sa pojedinim institucijama poslove i sačinjavao račune sa lažnim podacima o izvršenim uslugama odnošenja šuta i smeća.

Takođe, sumnja se da je pravio račune o navodno izvršenim uslugama uklanjanja reklama sa javnih površina, na kojima su bili netačni, uvećani iznosi, koje su oštećeni plaćali. Na taj način on je, kako se sumnja, pribavio protivpravnu imovinsku korist veću od 10 miliona dinara.

U Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilastva u Beogradu oko 14 h dovedene su dve, osumnjičene osobe, jedna zaposlena u opštini Čukarica, a druga u opštini Zvezdara. U svojstvu osumnjičenih dale su iskaze, svoju odbranu. Nakon saslušanja, zamenik tužioca predložio je sudiji za prethodni postupak da im se izrekne mera zabrane komunikacije sa svedocima.

Ostali osumnjičeni, uključujući Vojkana Krstića, trenutno su u pritvoru na tzv. 48-časovnom zadržavanju i sutra ce sa krivičnom prijavom biti privedeni na saslušanje u VJT.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)