KO JE PRIVEDENI BIZNISMEN VOJKAN KRSTIĆ: Predstavljao se kao humanitarac, a sumnjiči se za prevaru tešku 10 miliona

Novosti online

09. 02. 2022. u 10:39

VOJKAN Krstić, VLASNIK firme "Elita gradnja" d. o. o. Beograd , koji je i prvi čovek Spasilačkog centra Srbije, uhapšen je danas zbog mahinacija sa fiktivno fakturisanim ugovorima o otpadu, a na štetu tri beogradske opštine od oko 10 miliona dinara.

КО ЈЕ ПРИВЕДЕНИ БИЗНИСМЕН ВОЈКАН КРСТИЋ: Представљао се као хуманитарац, а сумњичи се за превару тешку 10 милиона

Foto: Printskrin/ Instagram

Krstić i još šest osoba, među kojima su i opštinski funkcioneri, uhapšeni su u akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.

On je poznat investitorima i vlasnicima građevinskih firmi u Beogradu, koji su ga u više navrata optužili da ih ucenjuje, zahtevajući od njih da šut i otpad sa gradilišta voze na njegove divlje deponije, na čemu on zarađuje velike sume novca.

Ko je Vojkan Krstić?

U jednom od novijih postova na svom Instagramu pre dve nedelje Krstić je napisao sledeće: Običan čovek koji živi svojom dušom i srcem.

Uz to je postavio snimak iz kafane na kojem se vidi kako nazdravlja dok se u pozadini čuje muzika.

 

Kako su prethodnih godina pisali mediji, Krstić je važio za uspešnog biznismena i vlasnika jedne beogradske građevinske firme. Slovio je i za jednog od poznatih humanitaraca, a za sebe je govorio da dobra dela čini čim mu se ukaže prilika, te da je s takvim životom započeo u 24. godini, kad se teško razboleo.

- Kada sam saznao da sam bolestan, prognoze lekara nisu baš najbolje. Bio je to težak period i za mene i za moju porodicu. Nisam hodao dva meseca i nije se znalo da li ću preživeti. Ipak sve se dobro završilo, video sam kako je biti bolestan i kako je nemati novca i rešio sam da promenim svoj život - ispriča je Krstić ranije za Blic.

Za sebe je tada rekao i da je veoma pobožan.

 

- Radim i po 20 sati dnevno, malo spavam, ali zarađujem dosta. Volim svoju zemlju i svoj narod mnogo i zato pomažem koliko god mogu. Ipak ljudima ne pomažem novčano, već im kupujem ono što im je najpotrebnije, zapošljavam ih i popravljam njihove domove, izbegavam da im dajem novac - ističe on.

Oproštaj od psa na Instagramu

 

Pre pet godina kupio je i nekoliko kućica za pse i smestio ih na tri lokacije u Beogradu.

- Pre nekoliko dana otišao sam do pošte na Kumodražu i video dva psa koja su drhtala od zime, sklupčani jedan do drugog jer je napolju bio minus. Odmah sam otišao i kupio im kućice, nisam mogao da ih gledam kako se smrzavaju. Dečaka iz kraja sam zamolio da im svakoga dana kupuje hranu i dao mu novac koji će potrošiti za te potrebe. Zatim sam otišao i kupio još četiri kućice sa hranom koje sam smestio na Trošarini i na Jajincima - ispričao je tada, dodavši i da je beskućnika kog je video na ulici okupao, obukao i zaposlio u svojoj firmi.

 

 


Za sebe je svojevremeno rekao i da ne pije, ne puši, ali da se bavi ekstremnim sportovima jer ima ludačku energiju. Obrenovčani ga pamte kao jednog od prvih civilnih spasilaca tokom velikih poplava 2014, gde je osim ljudi spasavao i pse i mačke.

Sređivao je vrtiće, čistio puteve, postavljao kuke dobrote, kupovao invalidska kolica, plaćao tuđe račune za struju, tako su pre nekoliko godina objavljivali beogradski mediji za koje je pre pet godina rekao i da sve ovo "radi i nada se da će mu se dobrim vratiti.

BONUS VIDEO: MRTAV MUŠKARAC ISPRED PUMPE: Policija u centru Leskovca, u toku uviđaj

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)