PIJAN NOŽEM UBO ŽENU U VRAT: Tužilaštvo pokrenulo postupak za porodično nasilje

Дејан Ристић
Dejan Ristić

09. 02. 2022. u 11:27

PROTIV I.Z. iz Vranjske Banje, koji je u utorak uveče nožem teško povredio suprugu M.Z. pokrenut je optužni predlog zbog sumnje na krivično delo nasilje u porodici.

ПИЈАН НОЖЕМ УБО ЖЕНУ У ВРАТ: Тужилаштво покренуло поступак за породично насиље

D. Ristić

Kako kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju, nakon konsultacija sa Višim javnim tužilaštvom, ovo delo je okvalifikovano kao nasilje u porodici jer nema osnova za krivično delo ubistvo u pokušaju. Prema navodima iz tužilaštva, I.Z. je, u stanju alkoholisanosti, ženi naneo teške telesne povrede nožem u predelu prednje stanje vrata. Kako nezvanično saznajemo, napadač je imao oko 2,5 promila alkohola u krvi.

Za ovo krivično delo sa lakim povredama, predviđena je kazna od 6 meseci do 2 godine zatvora, dok je za nanošenje teških telesnih povreda zaprećena kazna zatvora od 2 do 10 godina. Po optužnom predlogu Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, protiv okrivljenog se vodi postupak pred Osnovnim sudom u Vranju.

Napad se dogodio u utorak, oko 19 časova, u porodičnom stanu u Bulevaru Nikole Tesle, u prisustvu dvoje maloletne dece. Povređenoj ženi je lekarska pomoć ukazana u Zdravstvenom centru u Vranju, a nasilnik je uhapšen. Po nalogu zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju određeno muje zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu, saopštila je policija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)