OSTAJE U PRITVORU 30 DANA: Beograđanin, osumnjičen da je pokušao da izvadi lažna dokumenta, saslušan u tužilaštvu

Lj. P.

07. 02. 2022. u 12:26

BEOGRAĐANINU Draganu M. (47) osumnjičenom za tri krivična dela navođenje na overavanje neistinitog sadržaja, na predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu, sudija za prethodni postupak Osnovnog suda je odredio pritvor do 30 dana.

ОСТАЈЕ У ПРИТВОРУ 30 ДАНА: Београђанин, осумњичен да је покушао да извади лажна документа, саслушан у тужилаштву

Lj.P.

Rešenjem sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Sadu, kako je za „Novosti“ rekla Svjetlana Radovanović, portparolka tog suda, D. M. je određen pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi okrivljeni boravkom na slobodi mogao pobeći ili se kriti, te postati nedostupan nadležnim državnim organima Republike Srbije i time ometati dalji tok krivičnog postupka.

Prilikom odlučivanja o pritvoru, kako je dalje navela, odbijen je predlog tužilaštva za za određivanje pritvora u delu postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju na osnovanu bojazan da bi boravkom na slobodi okrivljeni u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti istovrsno krivično delo.

- Sud je svoje razloge za ovakvu odluku detaljno obrazložio u rešenju koje je uručeno strankama u postupku, na koje imaju pravo žalbe u zakonskom roku krivičnom vanpretresnom veću ovog suda – kazala je Radovanović.

Ovaj četrdesetsedmogodišnjak se sumnjiči da je koristeći dokumenta druge osobe, izvadio ličnu kartu i pasoš na tuđe ime. Zatim je sa lažnim identitetom u drugom mestu pokušao da izvadi lična dokumenta na ime treće osobe. Policijski službenici su tada, kako je saopštio MUP, ustanovili da je reč o falsifikovanim dokumentima i podneli su krivičnu prijavu protiv osobe čiji je identitet Dragan M. već koristio.

Takođe, sumnja se da je on koristeći lažni identitet naveo javnog tužioca da, u skladu sa načelom oportuniteta, izda naredbu o uplati novca u humanitarne svrhe na ime druge osobe.

Osumnjičeni Dragan M. je, prema nezvaničnim saznanjima, pre godinu dana izvadio dokumenta na ime S. Z. u Sremskim Karlovcima. Trebala su mu sada nova dokumenta i otišao je da ih izvadi u Beočinu. Otisci prstiju se, međutim, nisu poklapali, policiji je to bilo sumnjivo, te je uhapšen.

On je, kako nezvanično saznajemo, učestvovao u velikoj pljački juvelirnice u Francuskoj kao pripadnik međunarodne kriminalne grupe „Pink panter“, zbog čega je uhapšen u januaru 2003. Tada je uspeo da pobegne iz suda, ali je ponovo priveden, a zatim je 2005. pobegao iz francuskog zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)