"NISU STIGLI DA UZMU NIŠTA OD STVARI": Potresne ispovesti stanara zgrade kod Infektivne klinike u kojoj je izbio požar (FOTO/VIDEO)

M.S.

07. 02. 2022. u 10:35

DUŠAN Đ. (60) nastradao je u požaru koji je izbio oko ponoći u staroj stambenoj zgradi u krugu Infektivne klinike.

НИСУ СТИГЛИ ДА УЗМУ НИШТА ОД СТВАРИ: Потресне исповести станара зграде код Инфективне клинике у којој је избио пожар (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: D.Milovanović

Dušan je radio kao mehaničar na Infektivnoj klinici, a komšije kažu da je bio fin, ali da je živeo povučenim životom. Komšije pretpostavljaju da je uzrok vatrene stihije koja je izbila noćas nešto posle ponoći - grejalica.

- Moj otac je spavao celu noć u kolima. Sestra se vratila sinoć s posla i osetila dim. Mislila je da je kod nas u stanu. Kad su shvatili da je požar u zgradi, lupali su svima na vrata, da ih probude, zato nisu stigli da uzmu ništa od stvari. Ovu zgradu već godinama pričaju da će da ruše, da će da daju smeštaj. Ja sam tu odrastao, sad tu žive moji roditelji i sestra. U prizemlju je vešernica Infektivne, a gore stanovi. Tu žive zaposleni Infektivne ili oni koji su u penziji - kaže Nemanja Đorđević, čiji otac živi u stanu iznad kog je izbio požar.

- U ovoj zgradi živim od 1995. Prenoćio sam u autumobilu, ženi je pozlilo pa su je prevezli na VMA. Budili smo komšije, bilo je strašno. Uspeo sam samo jedan novčanik da uzmem, jer smo odmah istrčali napolje. Sad čekam da uđem da vidim da li je nešto ostalo - rekao nam je Borisav Đorđević.

Kako javljaju reporteri "Novosti", na terenu i dalje dežura jedna vatrogasna ekipa.

Stanarima nije dozvoljen ulazak u zgradu. Svi su ostali evakuisani.

Jedna porodica, otac i sin trenutno su u automobilu. Čekaju da im se omogući da uđu u svoj dom i vide šta je ostalo od njega. Da makar uzmu dokumenta ako je išta od njih ostalo. Oni, takođe, žive u stanu iznad onog u kome je noćas izbio požar.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)