MIKU ALEKSIĆA TUŽE IZ AMERIKE: Branilac okrivljenog reditelja za "Novosti" o slučaju koji potresa javnost

S. J. M.

07. 02. 2022. u 08:00

ODBRANA reditelja Miroslava Mike Aleksića, optuženog za nekoliko silovanja i nedozvoljene polne radnje nad glumicama Milenom Radulović i Ivom Ilinčić i još pet devojaka dok su bile polaznice njegovog dramskog studija "Stvar srca", smatra da su te optužbe jedan ozbiljan, temeljno pripreman projekat.

МИКУ АЛЕКСИЋА ТУЖЕ ИЗ АМЕРИКЕ: Бранилац окривљеног редитеља за Новости о случају који потреса јавност

TIM Advokati uz okrivljenog stižu u sudnicu, Foto Z. Jovanović

Njegov branilac Zoran Jakovljević, za "Novosti", navodi da su poslednjih dana dobili dokumentaciju iz koje se vidi da iza svega stoji jedna nevladina organizacija.

- Iz tih dokumenata se vidi kako teče finansiranje i da se ta NVO finansira iz Amerike - kaže nam Jakovljević.

- Jasno je navedena i objašnjena metodologija po kojoj mediji treba da izveštavaju o tom slučaju, što uočavam da se i dešava u praksi. Milena Radulović je između više kandidata odabrana da bude nosilac priče.

Jakovljević najavljuje da će zbog linča i neistina, koje su kako navodi, nastavljene da se iznose u nekim medijima i nakon Aleksićevog iznošenja odbrane u sudnici prošlog utorka, podneti nove tužbe.

- Tužićemo sve medije koji su bezočno lagali i izvrtali značenja izgovorenih reči Mike Aleksića. Izmišljali su da je rekao nešto što nije, izvlačili su mu reči i rečenice iz konteksta. Nečuveno. Predočićemo zapisnik sa tog suđenja, pa da se tačno uporedi šta je rekao, a šta su mu izmislili - navodi Jakovljević.

Milena Radulović, Foto Privatna arhiva

On kaže da će protiv tih novinara pokrenuti i zakonske procedure pred državnim organima, kao i pred REM i regulativnim telima, koji prate rad medijskih kuća:

- Nedopustivo je da novine čiji su novinari sedeli u sudnici i zapisivali sadržaj odbrane Mike Aleksića izmišljaju pojedine rečenice, kako bi on bio satanizovan i stvorena mračna slika o njegovom liku i delu.

Aleksić je pre nekoliko dana u sudnici prokomentarisao da su se u tom njegovom procesu osim tužioca i oštećenih, kao stranka sa aktivnim učešćem nametnuli i mediji.

Film o Desanki

Miroslav Aleksić je u sudnici ispričao da je pre nekoliko godina prihvatio da napravi scenario i radi na filmu "Gospođica Desanka", posvećen velikoj srpskoj književnici Desanki Maksimović.

- Ideja je bila da u tom projektu učestvuju svi glumci koji su prošli kroz dramski studio "Stvar srca", od Nikole Koje i Đurička, pa do mlađih. I Milena Radulović je bila planirana za ulogu - kazao je prilikom iznošenja odbrane Aleksić.

Njegov branilac Zoran Jakovljević nam kaže da je to bilo otprilike pre pet - šest godina i da je Milena Radulović odgovorila Miki da je zainteresovana da učestvuje u tom projektu:

- Kada je pitao u kojoj ulozi sebe vidi, ona je rekla da glumi Desanku u ranom periodu njenog života.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!