DŽONIĆA I SINOVE TERETE ZA UBISTVO: Izmenio odbranu, više ne optužuje druge, već ćuti

E. V. N.

24. 10. 2021. u 08:30

VIŠE javno tužilaštvo u Nišu pokrenulo je istragu protiv trojice osumnjičenih za brutalno ubisto tročlane porodice Đokić i zatražilo da svima bude određen pritvor. Istraga je pokrenuta protiv Goran Džonića (59), kao i njegovih sinova S. Dž. i M. Dž. zbog krivičnog dela teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna doživotnog zatvora.

ЏОНИЋА И СИНОВЕ  ТЕРЕТЕ ЗА УБИСТВО: Изменио одбрану, више не оптужује друге, већ ћути

Mesto gde je zapaljena porodica Đokić

Prema rečima portparola Višeg javnog tužilaštva u Nišu Borislava Rodonjića, niškom Višem sudu je podnet predlog da se protiv osumnjičenih odredi pritvor do 30 dana. Inače, Goran Džonić (59) branio se ćutanjem tokom jučerašnjeg saslušanja u Višem janom tužilaštvu u Nišu. On je, naime, promenio svoju odbranu, ne optužujući osobe koje je prethodno označio kao saizvršioce u zločinu koji je potresao Srbiju.

U sklopu istrage brutalnog ubistva troje Đokića - Gorana (57), Gordane (56) i Lidije (25), saslušana su u subotu i dvojica njegovih sinova.

Inače, u sklopu istrage o ubistvu porodice Đokić iz Aleksinca, trenutno se okvirno rade veštačenja tragova koji bi trebalo da potvrde vezu osumnjičenih sa delom. Goran Džonić, rođak porodice, zasad je prvoosumnjičeni za učestvovanje u ovom strašnom zločinu.

Do Gorana Džonića, osumnjičenog za ubistvo brata od tetke Gorana Đokića, snaje Gordane i bratanice Lidije, policija je najverovatnije došla zahvaljujući tome što su ga prijavili ljudi koji su mu navodno napravili prigušivač za pištolj, a kojima je nedavno vratio veću količinu novca.

Istražitelji su u petak u Džonićevom stanu u Aleksincu pronašli i pištolj iz kog je, kako se sumnja, ubijeno troje Đokića, a nađen je i skuter, kojim se, navodno, dovezao do mesta gde ih je sačekao.

Nakon izjave koju je prvo u policiji dao Džonić, uhapšena su, kako je prvobitno saopšteno, četvorica muškaraca, od kojih je dvojicu on označio kao saizvršioce. Nezvanično, reč je o braći Konstantinu i Kostadinu M.

Ova rođena braća iz Niša, koje je Džonić označio kao saradnike, dobro su poznati policiji i imaju debeo dosije. Najčešće su dovođeni u vezu sa dilovanjem narkotika. Zbog lošeg glasa koji ih prati, menjali su imena, najverovatnije da bi prikrili brojna krivična dela. Oni su privedeni u policijskoj akciji koja je sprovedena u petak, ali zasad još nije tačno poznato kakva je bila njihova uloga u nezapamćenom zločinu. Prema saznanjima iz istrage, Goran Džonić je upravo njih optužio "da su ga ucenama i pretnjama naterali da surovo likvidira svoje bliske rođake".

Navodno, braća su već bila saslušana zbog ubistva Đokića, te su na poziv policije došla iz inostranstva. Poput drugih, i oni su bili podvrgnuti poligrafskom testiranju, ali ništa nije bilo sumnjivo sve dok ih Džonić nije označio kao saradnike.

Jedan od braće hapšen je pre deset godina, zbog sumnje da je bio deo međunarodnog lanca švercera kokaina iz Južne Amerike ka Zapadnoj Evropi. Navodno, njegov zadatak je bio da iz luka u Holandiji i Belgiji, uz saučesnika, prebaci drogu do Švedske.

Kako saznajemo, Stojanka, majka ubijenog Gorana Đokića, u teškom je stanju nakon što joj je kuća zavijena u crno:

- Ovo je velika muka, bol, pa nema gde... Ja sam jednog sina izgubila, ali njega sam nekako prebolela, bolestan je bio. Ali, ovi zdravi, pravi. Nikoga loše nisu pogledali, svakome dobro učinili. Za ovog Džonića, šta je sve činio, a sad...? Za sve što mu je trebalo, kod mog Gorana je došao. Sa nama i pio i jeo, a ubio mi decu. Monstrum podmukli.

SPALjENI

PORODICA Đokić je u noći između 26. i 27. septembra nestala, a njihova tela su pronađena 2. oktobra. Njihova tela su nakon ubistva spaljena i pokrivena rastinjem, a vozilo je takođe zapaljeno.

DEŽURAJU PRED KUĆOM

ISPRED Džonićeve kuće dežura policija. Naime, otkako je osumnjičeni za ubistvo troje Đokića saslušan, policajci čuvaju njegovu porodicu.

U noći između petka i subote u selu Moravac, u čijem ataru su pronađena tela porodice Đokić, na asfaltu je osvanuo grafit sa porukom "Pravda za porodicu Džonić".

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)