"NOVOSTI" OTKRIVAJU: Dijanini ljudi u MUP padaju jedan za drugim, na udaru SUK još policijskih funkcionera

E. H.

18. 10. 2021. u 10:00 >> 13:32

JOŠ nekoliko policijskih funkcionera, bliskih bivšoj državnoj sekretarki Dijani Hrkalović, moglo bi da se uskoro nađe na "udaru" Sektora unutrašnje kontrole (SUK) MUP Srbije.

НОВОСТИ ОТКРИВАЈУ: Дијанини људи у МУП падају један за другим, на удару СУК још полицијских функционера

Foto ATA Images

Sa nekima od njih, kako "Novosti" nezvanično saznaju, ona je održavala kontakte i viđala se čak i kada je otišla iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Hrkalovićeva, koja je u petak uveče nakon što joj je odlukom suda određen pritvor do 30 dana sprovedena u Okružni zatvor u Beogradu gde će naredne dve nedelje provesti u posebnoj ćeliji, u izolaciji zbog kovid-mera, osumnjičena je za trgovinu uticajem i, kako se sumnja, "saradnje" sa klanom Belivuk-Miljković.

U međuvremenu Bezbednosno-informativna agencija prvi put je juče široj javnosti objavila snimak kako su istražni organi došli do tajne prostorije kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u kući strave u Ritopeku, nadomak Beograda.

Na snimku BIA vidi se da su do mučilišta klana Belivuk-Miljković bezbednjaci stigli kroz bunar u dvorištu kuće u Ritopeku, Foto Printskrin

Tekst potpisa

- Do ovog mučilišta u kome je bila smeštena i industrijska mašina za mlevenje mesa prvi su stigli bezbednjaci zahvaljujući svojoj opremi i kroz bunar u dvorištu - navodi se u snimku upada u ovu vikendicu 4. februara ove godine kada su iza rešetaka smešteni Belivuk, Miljković i još tridesetak članova njihove kriminalne ekipe.

- Do tajne sobe se došlo tako što su bezbednjaci, koji su u istrazi radili sa pripadnicima MUP Srbije i Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK), sproveli kamere kroz ventilacione cevi.

Inače, pre nekoliko dana potvrđena je optužnica protiv ove grupe, a uskoro se očekuje i proširenje istrage. Njima se na teret, samo u Srbiji, a zločine su, prema sadržajima iz podnetih krivičnih prijava, činili i u regionu, stavlja pet teških zločina. Prikupljeni su podaci za još dva.

U međuvremenu, nastavlja se prikupljanje dokaza o povezanosti Hrkalovićeve sa Belivukom i Miljkovićem zbog sumnje da im je pomogla da izbegnu pravdu kada je reč o ubistvu karatiste Vlastimira Miloševića 30. januara 2017. u Beogradu. Ovaj zločin u javnosti je poznat kao "ubistvo na šinama".

Marko Miljković i Veljko Belivuk, Foto TV Pink Printscreen

- Postoji snimak na kome se vidi kako je ubijen Milošević - naveo je izvor "Novosti" blizak istrazi.

- Veštačenjem smo došli do sumnje da karatistu ubija Marko Miljković, Belivukov kum. Njemu se sudilo za taj zlocin, kao i Belivuku i Mirku Kojiću Koji. Sva trojica su oslobođena jer je neko uklanjao i manipulisao dokazima, počev od DNK uzoraka.

To praktično znači da je u to vreme, a tada je bila sekretar Uprave kriminalističke policije, na neki način Hrkalovićeva sabotirala istragu protiv ove dvojice, uništavala dokaze, a da su joj u tome pomagali još neki visoki rukovodioci kriminalističke policije.

Krivičnu prijavu je, zasada, osim nje, "zaradio" i Dejan Milenković, zvani Bagzi, bivši načelnik Službe za specijalne istražne metode (SSIM) UKP MUP Srbije. On je tokom ispitivanja u Sektoru unutrašnje kontrole priznao delo koje mu se stavlja na teret.

Kuća strave nadomak Beograda, Foto I. Marinković

Takođe, detaljno je objasnio šta se i kako radilo kada je reč o istrazi ubistva Miloševića, odnosno kako se otezalo sa dostavljanjem dokaza nadležnom tužilaštvu.

- Klupko sakrivanja tragova kada je reč o ovom zločinu tek je počelo da se odmotava - zaključuje naš sagovornik. 

Ubistva dok su bili na merama

ISTRAŽUJE se i kako se dogodilo to da je ubijeno nekoliko ljudi, koji su navodno pripadali suprotstavljenoj ekipi, "škaljarcima" i to dok su bili na merama, odnosno pod policijskom tajnom pratnjom. Hrkalovićeva je u to vreme "vedrila i oblačila" u MUP, a njeni "puleni" Belivuk i Miljković radili su za "kavački klan".

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)