PROFESORKA U LESKOVCU PRIMILA MITO: Studente na ispitu pustila da prepisuju, pa uzela 30 hiljada?

Novosti online

22. 07. 2021. u 17:34

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Višem javnim tužilaštvom u Nišu, uhapsili su jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo primanja mita i pet osoba zbog davanja mita.

ПРОФЕСОРКА У ЛЕСКОВЦУ ПРИМИЛА МИТО: Студенте на испиту пустила да преписују, па узела 30 хиљада?

Foto Depositphotos

Uhapšena je M. A. (49) redovni profesor na Akademiji strukovnih studija „Južna Srbija“ u Leskovcu i pet studenata ove Akademije.

Kako se sumnja M. A. je od osumnjičenih studenata primila 30.000 dinara tako što im je omogućila da polože ispit prepisivanjem. Ona je studentima davala blanko radove, koji bi oni popunjavali prepisivanjem i te radove ocenjivala, dok je njihove originalne uništavala.

Za polaganje ispita na ovaj način osumnjičeni studenti su profesorki davali novac od 5.000 do 10.000 hiljada dinara, u zavisnosti od ocene.

Osumnjičenoj M. A. je sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana, dok je protiv pet studenata podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UHAPŠEN DOKTOR I KOZMETIČAR ORDINACIJE BEOMEDIKUS BEOGRAD: Pacijentu lečili stopalo, pa napravili teški deformitet (FOTO)