BERANAC RASVETLJAVA NESTANAK MIHAJLOVIĆA: Detalji iz istrage protiv Božidara Stolića, uhapšenog inspektora SBPOK

E. H.

14. 06. 2021. u 22:00

SVEDOČENjE Filipa G. rođenog u Beranama, koji je pod još nedovoljno razjašnjenim okolnostima sarađivao sa uhapšenim inspektorom Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Božidarom Stolićem, moglo bi da doprinese rasvetljavanju ne samo nestanka Gorana Mihajlovića (22) iz Resnika, već i još nekoliko mladića sa spiska otetih, koji je obelodanjen javnosti.

БЕРАНАЦ РАСВЕТЉАВА НЕСТАНАК МИХАЈЛОВИЋА: Детаљи из истраге против Божидара Столића, ухапшеног инспектора СБПОК

Foto: Jutjub/Printskrin

Ipak, čini se da je ovaj Beranac mnogo više plaćao usluge ovog policajca za određene informacije, koje je dostavljao "kavačkom klanu", nego što je pomagao u istrazi.

Nažalost, Mihajlović je 1. aprila 2019., otišao upravo na sastanak sa Filipom G. Od tog dana mu se gubi svaki trag, a policija sada ima dokaze da je mladić ubijen, a da iza zločina stoje Veljko Belivuk i Marko Miljković.

- Jednostavno čudi činjenica da je Filip G. još na slobodi s obzirom na njegovu ulogu u nestanku Mihajlovića - navodi sagovornik "Novosti". - On je praktično ovog mladića iz Resnika namamio u klopku. Uskoro će, međutim, biti podneta krivična prijava za ovaj zločin. Dokazi i materijalni tragovi su prikupljeni. Videće se tačna uloga Filipa G., ali i ostalih pripadnika kriminalne grupe iza koje stoje Belivuk i Miljković.

I uloga uhapšenog inspektora Stolića se sada raspetljava u Višem tužilaštvu u Beogradu, gde se protiv njega vodi istraga. Na teret mu se stavlja da je uzimao novac od "kavačkog klana", a da je zauzvrat dostavljao informacije iz istrage koja se vodi protiv njih.

- Stolić je bio na vezi sa Filipom G., inače rođenim bratom Željka G., visokopozicioniranim članom kotorskog mafijaškog klana - navodi naš sagovornik. - Željko i Radoje Zvicer, prema operativnim podacima su u izuzetnim odnosima. Sumnja se da je na taj način tekao i odliv informacija. Od inspektora ka Filipu G., a onda je on prosleđivao bratu, a preko njega i Zviceru.

Sumnja se da saradnja službenika policije i mladog Beranca traje od njegovog hapšenja u Beogradu, prošle godine. Tada je on "pao" sa 30 grama kokaina i oružjem. Navodno, on je Stoliću davao određene informacije vezane za ubistva i nestanke mladića, ali je to sve radio po uputstvima "kavčana", kako bi ga pridobio za saradnju.

Posebnu težinu inspektor Stolić je imao u istrazi nestanaka mladića, jer su mu njihove porodice verovale. Od njih je, takođe, dobijao podatke, jer su mnogi roditelji i bliski članovi porodice nestalih, sami u jednom trenutku krenuli u prikupljanje informacija o njihovoj sudbini.

- Praktično je sabotirao istragu - kaže naš izvor. - Kolege je, kako se sumnja, upućivao na pogrešan trag, a porodice je uveravao da njihova saznanja nisu tačna.

BRANIO SE ĆUTANjEM

STOLIĆ se u susretu sa tužiocem branio ćutanjem. U policiji je negirao krivično delo. Svoju saradnju sa Filipom G. pravdao je željom da se sazna istina o nestalim mladićima, kao i da ga privoli da svedoči protiv Belivuka i Miljkovića, odnosno protiv Zvicera. Ipak, na poligrafu je pao na sva pitanja o tome da li je primao novac i odavao informacije, koje predstavljaju službenu tajnu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN PLANINA: Ključna uloga krovova sveta