SASLUŠANI ZBOG NEREDA U "BETON HALI": Huligani negirali delo - Predložen pritvor za 10 okrivljenih

N. B.

24. 05. 2021. u 15:11

PRED zamenikom javnog tužioca danas je saslušano 10 okrivljenih povodom nereda u „Beton hali“ i to U.S., N.N., J.V., M.P., J.P., S.P., V.J., F.M., N.R., I.Š. na okolnosti izvršenja krivičnog delog Nasilničko ponašanje.

САСЛУШАНИ ЗБОГ НЕРЕДА У БЕТОН ХАЛИ: Хулигани негирали дело - Предложен притвор за 10 окривљених

Foto M. Anđela

Naime, nakon proslave šampionske titule FK Crvena zvezda 22. maja, kojoj je prisustvovalo nekoliko hiljada navijača, prilikom prolaska navijača u „Korteu“ pored ugostiteljskog objekta „Lafayette“ u Beton hali, okrivljeni su se izdvoji u grupi od prisutnih lica i počeli da prave nered u bašti objekta, kojom prilikom su prevrtali stolove i stolice, te su drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrožavali spokojstvo građana koji su bili gosti u objektu, kao i osoblja restorana i tom prilikom su fizički napali nekoliko lica i naneli im telesne povrede.

Prilikom saslušanja pred zamenikom javnog tužioca, svih 10 okrivljenih su negirali izvršenje krivičnog dela, navodeći u odbrani da su bili prisutni na proslavi i da su se nalazili kod ugostiteljkog objekta gde se incident dogodio, ali da ni na koji način nisu učestvovali u njemu, nakon čega je tužilaštvo podnelo Predlog za određivanje pritvora u trajanju od 30 dana prema svim okrivljenima Prvom osnovnom sudu u Beogradu, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na oštećene koji su zadobili povrede i na lica koja su zaposlena u objektu i koja su bila prisutna tom prilikom.

U dokaznom postupku Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će ispitati oštećena lica i svedoke ovog događaja, pribaviti i izvršiti uvid u video snimke bezbednosnih kamera sa ovog i okolnih objekata i eventualno narediti prepoznavanje okrivljenih, te će daljim proverama utvrditi da li su još neka lica učestvovala u ovom događaju, nakon čega će biti doneta odluka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)