OBUKA INŽENJERSKIH JEDINICA: Vojnici Treće brigade kopnene vojske koriste savremene inžinjerijske mašine (FOTO)

Novosti onlajn

25. 01. 2023. u 21:46

U KASARNI „Ratko Pavlović Ćićko“ i na poligonima u okolini Prokuplja realizuje se intenzivna obuka pripadnika inžinjerijskog bataljona Treće brigade kopnene vojske.

ОБУКА ИНЖЕЊЕРСКИХ ЈЕДИНИЦА: Војници Треће бригаде копнене војске користе савремене инжињеријске машине (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

Obuku prolazi profesionalni sastav roda inžinjerije putne specijalnosti, a težište je na dodatnom osposobljavanju vojnika i starešina koji su nedavno raspoređeni na dužnosti u ovoj jedinici. 

Program obuke baziran je na praktičnoj upotrebi inžinjerijskih sredstava za savlađivanje i otklanjanje prepreka na terenu, izradu zaklona i skloništa, te izgradnju, rekonstrukciju i održavanje putnih komunikacija. Tokom obučavanja koriste se savremene inžinjerijske mašine koje osim unapređene bezbednosti za korisnike omogućavaju značajno bržu i sadržajniju obuku, kao i bolji kvalitet izrađenih putnih deonica.

Kontinuiranom obukom koja se u inžinjerijskim jedinicama Kopnene vojske realizuje u ciklusima tokom cele godine obezbeđuje se visok nivo osposobljenosti profesionalnog sastava roda inžinjerije, što je najvažniji preduslov za efikasnu realizaciju namenskih zadataka u operacijama Vojske Srbije.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo