SRPSKI RAKETAŠI NA OBUCI: Priprema VBR 128mm “plamen” za gađanje

Tanjug

19. 01. 2023. u 18:48

U DIVIZIONU Mešovite artiljerijske brigade naoružanom višecevnim lanserima raketa u toku je obuka vojnika na služenju vojnog roka generacije „septembar 2022“, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

СРПСКИ РАКЕТАШИ НА ОБУЦИ: Припрема ВБР 128мм “пламен” за гађање

Foto Vojska Srbije

Kroz realizaciju kolektivne obuke u ovoj jedinici, vojnici specijalnosti raketne artiljerije raspoređeni na višecevne lansere raketa 128 mm M-94 „plamen s“ osposobljavaju se za borbenu upotrebu ovog raketnog sistema.

U skladu sa programom osposobljavanja, vojnici na poligonima i vežbovnom prostoru prolaze raznovrsne sadržaje obuke za borbena dejstva koja raketne artiljerijske jedinice izvode u podršci snagama Kopnene vojske. Izviđanje i posedanje raketnog položaja, prevođenje oruđa u borbeni položaj, zauzimanje elemenata za gađanje i rad poslužilaca raketnog sistema nakon izdavanja komande za gađanje, deo su taktičkih radnji koje vojnici uvežbavaju u ovom periodu obučavanja.

Vojnici su na služenje vojnog roka u Mešovitoj artiljerijskoj brigadi raspoređeni nakon individualne obuke u centrima Komande za obuku, kako bi se osposobili za realizaciju kolektivnih zadataka roda artiljerije.

Mnogi od njih će baš u ovoj jedinici zasnovati radni odnos u svojstvu profesionalnog vojnika Vojske Srbije, za šta već sada mogu da prijave, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)