SRPSKI ARTILJERCI: Divizion samohodnih top-haubica NORA-B52 na obuci

Tanjug

22. 09. 2022. u 19:38

NA poligonima i vežbovnom prostoru u okolini Niša, realizuje se kolektivna obuka posluga samohodnih top-haubica 155 mm B-52 M-15 „nora“, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

СРПСКИ АРТИЉЕРЦИ: Дивизион самоходних топ-хаубица НОРА-Б52 на обуци

Foto Vojska Srbije

Reč je o redovnom obučavanju za borbenu upotrebu ovog savremenog artiljerijskog sistema, koje se, sa ciljem očuvanja borbene gotovosti, sprovodi u samohodnom topovsko-haubičkom divizionu Mešovite artiljerijske brigade.

Posluge na obuci uvežbavaju posedanje vatrenog položaja, pravovremno otkrivanje ciljeva, rukovanje automatizovanim sistemom za upravljanje vatrom i izvršenje posrednog gađanja, u skladu sa zadatim standardima i normama za efikasno dejstvo ovim borbenim sistemom. Samohodna top-haubica 155 mm B-52 M-15 „nora“ je potpuno automatizovani sistem, koji odlikuje visoka tačnost i preciznost artiljerijske vatre, uz minimalno vreme za posedanje i napuštanje vatrenog položaja i obradu podataka.

U sastavu Mešovite artiljerijske brigade nalazi se divizion sa tri baterije naoružane „norama“, čijim je uvođenjem u operativnu upotrebu značajno unapređena sposobnost jedinice za dejstvo snažnom, iznenadnom i brzom vatrom po ciljevima taktičkog, operativnog i strategijskog značaja, na navedeno je u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

MOŽE STOMAK DA ZABOLI Srbin kupio krofnu sa kremom - ostao u šoku kad ju je presekao i video šta ima u njoj (FOTO)