Neka trendovi sa modnih pista ušetaju u vaš dom

Promo

16. 11. 2020. u 09:56

Da li ste od onih koji prate modu i aktuelne trendove sa modnih pista?

Нека трендови са модних писта ушетају у ваш дом

Foto: Promo

Verovatno ćete odmah pomisliti na odevanje i odevne komade, ali godinama unazad je ustaljena pojava da se trendovi sa modnih pista sele i u svet dizajna enterijera. Oni su nekada isuviše ekstravagantni da bi se uklopili u ambijent domova, ali ono što je dobra vest je da je moda za jesen 2020. i za 2021. godinu prijateljski nastrojena ka lakom i praktičnom uređenju doma.

Pri uređenju enterijera često krenemo od izbora boja, a paletu kojom se boje enterijeri koji su „u modi“ čine najraznovrsnije boje i nijanse, pa će sve ono što u ovoj sezoni unesete u svoje domove sasvim sigurno ostati duže u njima.

Foto: Promo

Dizajneri enterijera predlažu enterijer u čijem je centralnom delu ležaj poput ležaja KRON u smeđoj nijansi, definisanoj kao mekoj nijansi sa drvenastim osećajem, budući da su se najraznovrsnije nijanse smeđe mogle videti na komadima koje su modeli prošetali modnim pistama. Ambijentu bi lepo doprineo i klub sto M21 u boji nijanse oraha, ali i zeleni zid u kombijaciji dve nijanse, od kojih je jedna smaragdno zelena i predstavlja modni hit.

Primetićete da su deo ovog modernog enterijera i nezaobilazni detalji, poput naglašenih tekstura prirodnih materijala, kao što su koža i vuna, zatim slojevitost i kontrastne nijanse jastuka, takođe u atraktivnim nijansama boja. Važan segment su i predmeti i dekorativni dodaci u zlatnim nijansama, jer je dobra klasika nezaobilazan element ove sezone.

Foto: Promo

Cvetni dezeni takođe su aktuelni trend koji u enterijer možete uneti putem zidnih tapeta, ali nekada je za svežinu uambijentu dovoljan i svetni dekorativni jastuk. Sjajan komad u cvetnom dezenu može biti i fotelja ZURICH, koju u Forma Ideale salonima možete pronaći i u „royal blue“ plavoj boji, kao i u lapaz zelenoj.

Ambijent će dodatno utopliti komadi u dekoru drveta, poput komode SARDINIA 3K4F u dekoru toplog artisan hrasta, a koja može poslužiti kao centralno mesto za izlaganje dekorativnih detalja. Na drvenoj površini, ali i iznad nje, možete istaći dekor detalje u zlatnim nijansama, ali i narandžastoj „amberglow“ nijansi koja je poželjna u svakom enterijeru koji prati modu, jer unosi blistavost i živahnost koje nikada nisu suvišne.

U ambijent sa ugaonom garniturom AMARETTO u neutralnoj sivoj boji, sa suptilnom primesom tople smeđe nijanse, kao i zeleni zid, uneto je sve što čini enterijer modernim u ovoj sezoni – boja zlata, naglašene teksture, prirodni materijali, ali i obavezne pantone nijanse boja, koje čak i kada su uvedene kroz detalje, čine mnogo za njegov izgled i utisak koji ostavlja.

Foto: Promo

Biti u korak sa trendovima nekada može biti opterećujuće, ponekad i nedostupno ili nedopadljivo, ali sezona pred vama pruža mogućnost da ih veoma lako ispratite i vaš dom učinite modernim. Važno je da tom prilikom osluškujete i sebe i prilagodite ih svojim željama i potrebama, a onda je pred vama savršen ambijent u kome ćete na najbolji način provesti predstojeće hladne dane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije