OD DANAS PRIJAVA I TELEFONSKI: Za državnu novčanu pomoć od dva puta po 30 evra do sada se prijavilo više od tri miliona ljudi

B. Ca.

05. 05. 2021. u 08:00

ZA novčanu pomoć od 60 evra, koja će biti isplaćena iz dva dela, od danas može da se prijavljuje i preko kontakt-centra. Ovaj servis počeo je da radi od ponoći, a broj telefona je - 0800 101 100. Iz Ministarstva finansija kažu da je poziv za prijave za isplatu državne pomoći besplatan.

ОД ДАНАС ПРИЈАВА И ТЕЛЕФОНСКИ: За државну новчану помоћ од два пута по 30 евра до сада се пријавило више од три милиона људи

Foto Tanjug

Građani će u kontakt-centru čuti automatski snimljen glas, koji će ih voditi kroz ceo proces prijave.

Do sada su punoletni državljani Srbije, sa važećom ličnom kartom i prebivalištem u našoj zemlji, zainteresovani za bespovratnu državnu pomoć, svoje podatke ostavljali, preko portala Uprave za trezor - idp.trezor.gov.rs.

Broj prijavljenih premašio je tri miliona. Prema rečima ministra finansija Srbije Siniše Malog, u utorak se do 10 sati prijavilo ukupno 3.002.159 građana. Resorni ministar je pozvao i ostale građane, koji ispunjavaju uslove, da to urade.

Prijave su počele 28. aprila, a trajaće do 15. maja. Prošle godine za poklon od 100 evra apliciralo je 4.350.000 građana. Kada se tome dodaju i oni koji primaju automatski, lane je pomoć dobilo oko 6,2 miliona građana. Očekuje se da će i sada biti tako.

Kao i prošle godine penzioneri i svi koji primaju socijalnu pomoći neće morati da se prijavljuju. Njima bi novac trebalo da legne 6. maja, a dan kasnije biće isplata za korisnike socijalne pomoći i građane na izdržavanju zatvorske kazne. Isplata za ostale građane počinje 12. maja, a dodatnih 60 evra nezaposlenima - u junu.

ISPLATE NA KOSMETU

OČEKUJE se da se isplate završe u roku od osam dana, do 20. maja. U trećoj i četvrtoj nedelji maja građani na Kosovu i Metohiji, uključujući i decu, mogu očekivati pomoć države od 100 evra. Nezaposleni na Kosmetu dobiće po 200 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave