"NOVOSTI" NA LICU MESTA: Evo kako izgledaju radovi na izgradnji mosta preko Južne Morave (FOTO/VIDEO)

S. Babović

29. 03. 2021. u 09:30

NA stotine radnika angažovano je na izgradnji mosta preko Južne Morave na prvoj deonici Moravskog koridora, koju obilazi predsednik Aleksandar Vučić.

НОВОСТИ НА ЛИЦУ МЕСТА: Ево како изгледају радови на изградњи моста преко Јужне Мораве (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: S. babović

Prvi digitalni auto-put u Srbiji Pojate-Preljina, u okviru prve deonice od 27,83 kilometra spaja Ćićevac,Stalać i Kruševac.Koridor gradi američko-turski konzorcijum “Behtel-Enka”, ali je angažovano i više od 20 podizvođačkih lokalnih kompanija.

Auto-put koji će povezivati centralnu i zapadnu Srbiju gde živi oko pola milion ljudi i gde posluje oko 20.000 malih i srednjih preduzeća imaće 135 objekata, a među njima čak 78 mostova.

Biće to i prvi ravničarski koridor, a izvesno, prvi “digitalni”, što podrazumeva izgradnju optičkog kabla duže cele trase i blagovremeno obaveštavanja svih učesnika u saobraćaju o stanju duž auto-puta. Digitalizacija putne infrastrukture omogući će brži protok interneta i u naseljenim mestima neposredno do koridora.

Na gradilištima se poštuju sve epidemiološke mere, a uz to, krenulo se i sa masovnom imunizacijom radnika konzorcijuma “Behtel-Enka” u organizaciji Doma zdravlja,RPK Kruševac i grada Krušvca. Prvom dozom “Fajzera” tokom vikenda, za sada je vakcinisano oko 100 radnika.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu