PROGRAMI ZA DRŽAVNE SLUŽBENIKE: Obučavaju 255 funkcionera

J. Ž. S.

11. 12. 2020. u 18:48

OKO 255 državnih službenika na položaju, od toga 150 novopostavljenih i oko 105 onih koji su već na funkciji obučavaće se kroz novi projekat, koji traje 30 meseci.

ПРОГРАМИ ЗА ДРЖАВНЕ СЛУЖБЕНИКЕ: Обучавају 255 функционера

Foto: VN

Za te svrhe izdvojiće se milion evra, a u pitanju su sredstava iz IPA 2019 Evropske komisije. Posao će biti poveren za Nacionalnoj akademiji za javnu upravu (NAJU).

Pored obuka, koje su usmerene na unapređenje znanja i veština iz ključnih oblasti za rad državne uprave, predviđeni su i drugi oblici stručnog usavršavanja poput koučing sesija, izrade plana individualnog puta razvoja, studijske posete i tzv. jednokratnih događaja.

Dejan S. Miletić, v.d. direktora NAJU je izuzetno ponosan da je Akademija prepoznata kao pouzdan partner Evropskoj komisiji za sprovođenje ovako važnog projekta.

- Veliki je značaj što mi dobijamo sredstva za realizaciju - izjavio je Miletić prilikom potpisivanja ugovora. - Svrha ovog projekta jeste jačanje integriteta, menadžerskih i profesionalnih kapaciteta državnih službenika na položaju u državnoj upravi i sastavni je deo šireg strateškog cilja uspostavljanja profesionalne i odgovorne državne uprave, zasnovane na zaslugama, koja pruža visokokvalitetne javne usluge. To je javna uprava koja je potrebna Srbiji, njenim građanima i privredi, ali i Evopskoj uniji.

Glavni partneri Akademije za javnu upravu u realizaciji projekta biće Služba za upravljanje kadrovima, Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Generalni sekretarijat Vlade, ali i drugi organi državne uprave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)