INICIJATIVA MINISTARSTVA TRGOVINE: Ugostiteljima niži PDV

Z. R.

17. 11. 2020. u 16:45

MINISTARSTVO trgovine, turizma i telekomunikacija je pokrenulo inicijativu da se smanji PDV u ugostiteljstvu i to u pružanju usluga ishrane, sa 20 na 10 odsto, saopštilo je Ministarstvo trgovine.

ИНИЦИЈАТИВА МИНИСТАРСТВА ТРГОВИНЕ: Угоститељима нижи ПДВ

Foto: Tanjug

Smanjenje poreza koje zapravo predstavlja uvođenje takozvanog kovid-19 PDV-a, prema rečima resorne ministarke Tatjana Matić, predlaže se po ugledu na većinu evropskih zemalja i treba da ublaži udarac koji je turizam pretrpeo zbog pandemije.

Ona navodi i drugi predlog, koji podazumeva da se sa Narodnom bankom Srbije razmotri mogućnost produženja moratorijuma na kredite privrednicima ovog sektora.

Podseća i da su u cilju ublažavanja posledica pandemije na turizam usvojene izmene i dopune dva pravilnika koje su stupile na snagu 14. novembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024