VUČIĆ SA PREDSTAVNICIMA NIDECA: Investicija od 100 miliona evra i više stotina radnih mesta u Novom Sadu

Novosti online

17. 09. 2020. u 14:01

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom korporacije Nidec, vodeće japanske kompanije za proizvodnju električnih motora.

ВУЧИЋ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА НИДЕЦА: Инвестиција од 100 милиона евра и више стотина радних места у Новом Саду

Foto: Instagram

Predsednik Vučić je istakao da su Vlada Republike Srbije i njegov tim uradili mnogo kako bi se obezbedili dobri uslovi za poslovanje, te izrazio i lična uveravanja da bi odluka korporacije Nidec da investira u Srbiju bila odlična odluka za obe strane.

 
Predsednik korporacije Nidec Jun Seki, izrazio je zainteresovanost kompanije da ulaže u Srbiju. On je rekao da planirana investicija iznosi preko 100 miliona evra, čime bi se otvorilo i više stotina radnih mesta u Novom Sadu.
 
Sagovornici su se saglasili da treba slediti njihov primer investiranja u gradu Pinghu u Kini, u kojem je Nidec za 20 godina poslovanja investirao preko 2 milijarde evra, a sagrađeno je 12 fabrika u kojima je posao dobilo više od 12.000 ljudi.
 
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik kompanije Nidec Jun Seki, izrazili su očekivanje da će ubrzo doći do potpisivanja ugovora, dok se početak radova na izgradnji nove fabrike očekuje u toku sledeće godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (76)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega