DOBRI REZULTATI PRIVREDE: Nedostaju kadrovi i pristup finansijama

E.B.T.

04. 04. 2024. u 16:52

PRIVREDA beleži niz pozitivnih rezultata u proteklih godinu dana, od broja novoosnovanih kompanija do finansijskih pokazatelja, ali kao i u prethodnom periodu dostupnost finansiranja i nedostatak kvalifikovanih kadrova opterećuju mikro, mala i srednja preduzeća.

ДОБРИ РЕЗУЛТАТИ ПРИВРЕДЕ: Недостају кадрови и приступ финансијама

Foto Tanjug

Ovo je danas izjavio Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije na predstavljanju "Istraživanje 1000 preduzeća za 2023. godinu" u PKS.

- Posebno ohrabruju sve bolji finansijski rezultati poslovanja privrede, međutim, iz godine u godinu se ponavljaju neke stvari koje mogu da budu bolje - ocenio je Čadež. - Privrednicima nedostaje dostupnost finansija, a većina mikro i malih preduzeća najviše se finansira iz sopstvenih sredstava, dakle, imaju još uvek problem da dođu do finansijskih proizvoda, pogotovo u poslednjih godinu dana kada novac nikada nije bio skuplji u zadnjih 15 do 20 godina.

Ministar privrede Slobodan Cvetković istakao je da rezultati ankete jasno ukazuju da pozitivne promene u poslovanju koje se prevashodno odnose na podsticanje privrednog rasta. Koncept koji imamo, kako dodaje, dobar je i nastavićemo sa podrškom malim i srednjim preduzećima i preduzetništvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)