UBLAŽENO OGRANIČENJE POTROŠNJE GASA U EU: Evropska komisija donela odluku

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

27. 02. 2024. u 17:21

EVROPSKA komisija je danas preporučila zemljama Evropske unije da nastave da ograničavaju upotrebu gasa za 15 odsto u poređenju sa prosekom potrošnje tokom između 2017. i 2022. godine, ali je uklonila opciju koja predviđa da je ovo smanjenje potrošnje obavezno u slučaju krize.

УБЛАЖЕНО ОГРАНИЧЕЊЕ ПОТРОШЊЕ ГАСА У ЕУ: Европска комисија донела одлуку

Foto AP

Agencija Rojters smatra da je ovo znak da energetska kriza u Evropskoj uniji popušta.

Ministri energetike zemalja Evropske unije će verovatno prihvatiti ovu preporuku na sastanku koji će se održati sledećeg meseca.

Evropska komisija je saopštila da je situacija sa snabdevanjem energijom u Evropi imala značajno poboljšana, pošto su države članice zamenile ruski gas energijom iz obnovljivih izvora i isporukama gasa od drugih snabdevača.

Cena gasa u Evropi je ovog meseca pala na skoro trogodišnji minimum.

Tanjug

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!