SAD JEDAN OD NAJZNAČAJNIJIH PARTNERA SRBIJE: Brnabićeva sa američkim zvaničnikom Dajen Farel

E.B.T.

13. 11. 2023. u 16:25

SRBIJA je opredeljena za dalje unapređenje saradnje sa američkim partnerima, kroz povećanje investicija, trgovinske razmene i različite programe razvojne podrške, kao i kroz dalje jačanje razmena na polju informacionih tehnologija i energetike. Ovo je istakla premijerka Ana Brnabić tokom današnjeg razgovora sa zamenicom podsekretara za spoljnu trgovinu SAD Dajen Farel o privrednoj saradnji i osnaživanju partnerstva dve zemlje.

САД ЈЕДАН ОД НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ ПАРТНЕРА СРБИЈЕ: Брнабићева са америчким званичником Дајен Фарел

Foto: Tanjug/T.R.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Brnabićeva je ocenila je da su SAD jedan od najznačajnijih spoljno-političkih i privrednih partnera Srbije, podsećajući da su američke firme angažovane i na nekim od kapitalnih projekata u Srbiji.

Imajući u vidu da je privatni sektor stub ekonomije svake zemlje i važan činilac privrednog rasta, Farelova je istakla važnost daljeg jačanja ekonomske saradnje i u ovom segmentu. Ona je ukazala i na izuzetne potencijale za saradnju dve zemlje kada je u pitanju razvoj zelene energije i pohvalila viziju Vlade Srbije u podršci u digitalnoj reformi naše zemlje. Na sastanku je razgovarano i o saradnji u oblasti visokog obrazovanja između Srbije i SAD.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona