RAST MEĐUNARODNIH REZERVI RUSIJE U OKTOBRU: Najviše u zlatu

Novosti online

08. 11. 2023. u 22:45

UKUPNE međunarodne rezerve Rusije su 1. novembra iznosile 539 milijardi evra, što je za 1,24 odsto više nego na početku oktobra, saopštila je danas Banka Rusije (BR).

РАСТ МЕЂУНАРОДНИХ РЕЗЕРВИ РУСИЈЕ У ОКТОБРУ: Највише у злату

Foto AP

Kako se navodi u saopštenju, devizne rezerve Rusije su tokom istog perioda smanjene za 0,26 odsto, na 399,85 milijardi evra, a vrednost monetarnog zlata u rezervama je porasla za 5,82 odsto, na 139,15 milijardi evra, prenosi TASS.

Pre godinu dana su međunarodne rezerve Rusije iznosile 511,96 milijardi evra.

Međunarodne rezerve koje su sredstva kojima raspolažu Banka Rusije i ruska vlada, sastoje se od novca u stranoj valuti, specijalnih prava vučenja, pozicije rezervi u MMF-u i monetarnog zlata.

Zapadne zemlje su, nakon što je Ruska Federacija pokrenula Specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, uvele sankcije protiv Banke Rusije. Pored zamrzavanja ruskih zlatnih i deviznih rezervi, sve transakcije koje se odnose na upravljanje rezervama i imovinom Centralne banke, kao i transakcije sa bilo kojim pravnim licem, organizacijom ili telom koje nastupa u ime ili za Centralnu banu, bili su zabranjeni.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!