U PRISUSTVU PREDSEDNIKA VUČIĆA: Mali sa ministrom turizma Saudijske Arabije potpisao Memorandum o razumevanju

Novosti online

01. 08. 2023. u 15:14

MINISTAR finansija Siniša Mali potpisao je sa ministrom turizma Kraljevine Saudijske Arabije Ahmedom bin Akilom el Hatibom, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića, Memorandum o razumevanju, na osnovu kojeg je Fond za razvoj Saudijske Arabije pokazao zainteresovanost za finansiranje konkretnih projekata u Republici Srbiji u vrednosti od oko 200 miliona američkih dolara.

У ПРИСУСТВУ ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Мали са министром туризма Саудијске Арабије потписао Меморандум о разумевању

Foto: Tanjug/Rade Prelić

"Danas sam sa ministrom turizma Kraljevine Saudijske Arabije Ahmedom bin Akilom el Hatibom, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića @buducnostsrbijeav, potpisao Memorandum o razumevanju, na osnovu kojeg je Fond za razvoj Saudijske Arabije pokazao zainteresovanost za finansiranje konkretnih projekata u Republici Srbiji u vrednosti od oko 200 miliona američkih dolara.

➡️Zaključivanjem ovog Memoranduma o razumevanju, Republici Srbiji biće obezbeđeno da dalje ulaže u kapitalne projekte, a na ovaj način ćemo ojačati i ekonomske odnose između naših zemalja.
➡️Reč je o programu jačanja infrastrukture za navodnjavanje, zatim o projektu operatera prenosnog sistema EMS (faza 1) i o BIO4 kampusu u Beogradu.
➡️Drago mi je što uspešno nastavljamo našu saradnju, nakon što sam krajem prošle godine imao priliku da posetim Saudijsku Arabiju i da razgovaram upravo sa ministrom turizma, kao i sa ministrom finansija.
➡️Želimo da uspostavimo dugoročno partnerstvo i doprinesemo implementaciji i razvoju važnih projekata iz oblasti nauke i tehnike, kao i iz energetike i poljoprivrede.
Imamo mnogo prostora za dalju saradnju, a ovo je dobar početak. Otvaramo novo poglavlje!", napisao je Mali na Instagramu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (35)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu