PREMIJERKA BRNABIĆ U MOSTARU: Danas počinje otvaranje sajma privrede

Tanjug

02. 05. 2023. u 09:12

NA 24. Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru, koji počinje danas i traje do 6. maja, nastupiće 14 izlagača iz sektora poljoprivrede i prehrambene industrije, metalske, hemijske i industrije prerade drveta.

ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ У МОСТАРУ: Данас почиње отварање сајма привреде

FOTO: AP/Tanjug

Svečanom otvaranju manifestacije, na kojoj će učestvovati i delegacija Privredne komore Srbije (PKS), prisustvovaće i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Mostarski sajam privrede je po broju izlagača i posetilaca jedna od najvažnijih sajamskih izložbi u Bosni i Hercegovini. Na prostoru od oko 30.000 kvadratnih metara, svake godine okuplja izlagače iz više od 20 zemalja iz regiona i Evropske unije, a ove godine zemlja partner biće Izrael.

Srbija je bila zemlja partner 2018. godine.

Tokom trajanja sajma održaće se i podsajamska manifestacija - Sajam turizma Mostar, koja će predstaviti i promovisati turističke potencijale i povezati ponude turističkih agencija. U poslednjih deset godina bilateralna robna razmena između Srbije i Bosne i Hercegovine se udvostručila, karakteriše je stalan rast i suficit na srpskoj strani.

Ne postoji nijedno tržište u regionu na kome Srbija beleži tako dobre rezultate u izvozu i sa kojim ostvaruje veći obim trgovinske razmene od tržišta BiH, koja je u 2022. godini bila 6. spoljnotrgovinski partner Srbije, posle Nemačke, Kine, Italije, RF i Mađarske.

BONUS VIDEO: STIGLA PREMIJERKA I MINISTRI - Danas se otvara moravski koridor od od Pojata do Makrešana

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!