"DODATNA INDUSTRIJALIZACIJA VALJEVA" Vučić: Uskoro brza saobraćajnica do Lajkovca - niče i nova bolnica

Tanjug

20. 04. 2023. u 13:02

FABRIKA nemačke kompanije Bicerba, koja je otvorena danas u Valjevu, dodatno će industrijalizovati taj grad, koji će uskoro dobiti i brzu saobraćajnicu do Lajkovca, ali i opštu bolnicu u čiju će izgradnju biti uloženo oko 90 miliona evra, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

ДОДАТНА ИНДУСТРИЈАЛИЗАЦИЈА ВАЉЕВА Вучић: Ускоро брза саобраћајница до Лајковца - ниче и нова болница

Foto: Printskrin

Vučić je tokom obilaska fabrike i razgovora sa radnicima rekao da će radnici imati platu od 1.100 evra i dobre uslove rada.

- Brzu saobraćajnicu ćemo da završimo, to je naša obaveza - naveo je Vučić.

Rekao je da se ranije od Valjeva do Beograda putovalo oko sat i 40 minuta, dok će kada bude završena brza saobraćajnica od Iverka do Lajkovaca putovanje trajati oko 50 minuta.

Vučić je rekao da je prosečna plata u Valjevu u decembru iznosila 608 evra, dok će u Bicerbi biti značajno viša.

- Tek će da bude napretka. Bicerba menja stvari, pravi veliku razliku i kada je reč o zapošljavanju ljudi i tako što povećava primanja građana Valjeva. Dodatna industrijalizacija Valjeva nas obavezuje da radimo i obnovu pruge od Valjeva do Vrbnice. Valjevo postaje centar putne i železničke infrastrukture. Ostaje da uradimo i opštu bolnicu u Valjevu na 77.000 kvadratnih metara, što će koštati gotovo 90 miliona evra - naveo je Vučić.

Takođe, istakao je da će u Valjevo do 15. oktobra stići gas, a u Bicerbu pre kraja godine.

Bicerba je od ključnog značaja za dalji razvoj, dodao je Vučić.

Vučić se prilikom obilaska upoznao sa vagama koje proizvodi Bicerba, a generalni direktor kompanije Andreas Kraut je tom prilikom istakao da je počastvovan i privilegovan zbog prilike da otvori postrojenje u Valjevu i izrazio uverenje da će u budućnosti Srbija biti prepoznata kao zemlja koja proizvodi najbolje vage.

Bicerba je jedan od globalnih lidera u proizvodnji vaga i svetski dobavljač hardverskih i softverskih rešenja iz oblasti tehnologije vaganja, sečenja i etiketiranja.

Radovi na izgradnji fabrike Bicerba počeli su u martu prošle godine i tada je najavljeno da će u njoj raditi oko 300 radnika, a investicija u prvoj fazi vredna je oko 21 milion evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (477)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere