CENE LETOVANJA U INOSTRANSTVU: Papreno - u ovim gradovima noćenje ide i do 100 evra u prosečnim hotelima

Novosti online

22. 03. 2023. u 11:08

DIREKTOR Nacionalne asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić je otkrio za TV Prva da li su planuli aranžmani za prvomajski i vaskršnji odmor, kao i da li još ima jeftinih ponuda. Pored praznika koji nam predstoje, Seničić je prokomentarisao i potražnju za letnjim odmorima koja je već uveliko prisutna.

ЦЕНЕ ЛЕТОВАЊА У ИНОСТРАНСТВУ: Папрено - у овим градовима ноћење иде и до 100 евра у просечним хотелима

Foto M. Anđela

- Nije se još zakasnilo, uvek je lako dodati još mesta ako postoji interesovanje. Pre svega, najveće interesovanje je za zemlje u okruženju, jeftinije autobuske aranžmane koji su zbog cene popularniji od avionskih - naveo je Aleksandar Seničić i dodao:

- Pre svega su traženi Solun, Atina, Istanbul, Sofija, Temišvar, Budimpešta... Moguće je naći aranžman za čak i do 35-40 evra za jedno noćenje. Imamo širok dijapazon dužine aranžmana, od dva dana do sedam dana.

Naveo je i destinacije koje su nešto skuplje od onih u regionu, koje važe za najpovoljnije, ali opet pristupačne.

- Nešto je to skuplje kada govorimo o Pragu, Berlinu, Beču, Italiji. Tu već ne možemo računati na aranžman po ceni ispod 100 evra u nekom prosečnom hotelu od dve ili tri zvezdice - rekao je Aleksandar Seničić.

Što se letovanja tiče, Seničić apeluje da ga rezervišemo što ranije, ako nam je u interesu da prođemo povoljnije.

- Ono što je važno da kažemo uvek je da je važno što pre rezervisati letovanje jer će ušteda biti veća. Prodaja u nekim agencijama zapadne Evrope već sada kreće za sledeće leto 2024. godine, upravo zbog uštede za turiste. Još uvek će biti popusta do 20 odsto tokom aprila za srpske turiste - rekao je Seničić.

Cene su u odnosu na prethodnu godinu skuplje.

- Nažalost, povećanje cena je nešto što je tržište uslovilo, a veoma retko se vraćaju na dole. Avionski aranžmani su skuplji i do 20 odsto zbog cene goriva, a privatan smeštaj je skuplji između pet i deset odsto, a kad govorimo o hotelskim kapacitetima skuplji su između 12 i 20 odsto - napomenuo je Seničić.

Kada govorimo o daljim destinacijama, jedna se izdvojila.

- Turska i Egipat su nama jako značajne destinacije, a vraća se i Tunis, upravo iz razloga što Tunižani jedini nisu menjali cene u odnosu na prošlu godinu, pa je Tunis najpovoljniji ako gledamo odnos cene i kvaliteta, naročito za porodice sa decom - zaključio je Seničić.

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije