BRITANCI OGRANIČILI KUPOVINU POVRĆA U MARKETIMA: Nestašica zbog loše žetve i Bregzita

E.B.T.

02. 03. 2023. u 12:13

BRITANIJA se suočava sa nestašicom povrća. Španski ministar poljoprivrede Luis Planas juče je rekao da su britansko loše planiranje, problemi izazvani Bregzitom, kao i hladno vreme glavni razlozi za tu situaciju. Kako prenosi Rojters, lanci supermarketa u Britaniji, uključujući Tesko, uveli su ograničenja na kupovinu paradajza, krastavaca i paprike nakon što su zalihe pogođene lošijim žetvama u južnoj Evropi i severnoj Africi.

БРИТАНЦИ ОГРАНИЧИЛИ КУПОВИНУ ПОВРЋА У МАРКЕТИМА:  Несташица због лоше жетве и Брегзита

Foto: Free Images Pixabay

Kriza u snabdevanju povrćem je pogoršana zbog manje proizvodnje u staklenicima tokom zime u Britaniji i Holandiji, uzrokovane visokim troškovima energije,a Španija je jedan od vodećih britanskih snabdevača voćem i povrćem. Planas je ocenio da nestašice pokazuju ranjivost snabdevanja hranom u Britaniji i probleme sa radnom snagom u privatnom sektoru, koji su nastali kao rezultat Bregzita.

- Bregzit nije bio sjajan dogovor, ali to je na njima da prosude - rekao je španski premijer.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!