PRODAJA MUNICIJE IDE KAO ALVA Vučić: "Sve što proizvede naša namenska industrija, to se i proda"

Tanjug

21. 02. 2023. u 11:01

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će tokom posete Ujedinjenim Arapskim Emiratima večeras imati sastanke sa ministrom spoljnih poslova UAE, telefonski razgovor sa španskim premijerom Pedrom Sančezom, sa španskim premijerom i još nekoliko ekonomskih sastanaka.

ПРОДАЈА МУНИЦИЈЕ ИДЕ КАО АЛВА Вучић: Све што произведе наша наменска индустрија, то се и прода

Foto: Ministarstvo odbrane

On je novinarima u Abu Dabiju rekao da je ogromna čast što je šeik Bin Zajed posetio štand Srbije na sajmu naoružanja, kao i da su se mnogi penjali po spratovima kako bi videli koji to štand šeik posećuje.

"Sa njim sam razgovarao i pre 10 godina na ovom istom mestu, kada je sve bilo 10 puta manje i drugačije. Emirati su napredovali za 10 godina, kao i mi", rekao je Vučić.

Govoreći o naoružanju, on je kazao da je trenutno zbog situacije u Ukrajini sve drugačije, ali da se nada da će i to uskoro da se unormali, pa će i nabavka naoružanja biti normalnija.

"Sve zemlje oko nas su NATO zemlje, BiH nije, ali je NATO tamo, kao i na delu naše teritorije - na KiM. Mi sami moramo da se borimo za sve i uvezemo ono što je dozvoljeno", rekao je Vučić.

On je istakao da su ogromne promene koje Srbija pravi, kao i da sve što proizvede naša namenska industrija, to se i proda.

"Moramo da vidimo da li Petoletka u Trsteniku to može da iznese, to je velika stvar, uložićemo u nove linije kod njih. 'Sloboda' sve može da proda - granate, mine, bombe. Raketa za grad bila je 2,2 a sada je 70 odsto uvećana. To ide kao alva, prodaja municije", rekao je Vučić.

Kaže da ako Rusi dnevno potroše 35.000 komada municije, Ukrajinci oko 16.000, pa to puta 365 dana - ko to da proizvede.

"Sve što proizvodimo svi kupuju, ne znam kako to do sada nije završilo na ukrajinskom ratištu", rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (208)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave