MOMIROVIĆ OBIŠAO FABRIKU PROLOM VODE: "To je brend Srbije, ne samo topličkog okruga" (FOTO)

Novosti online

26. 12. 2022. u 16:04

VLADA Republike Srbije aktivno učestvuje u daljem razvoju inicijative „Otvoreni Balkan“ kako bi napravili dodatno tržište za širenje i plasman naših proizvoda jer bez graničnih procedura i barijera lakše bi trgovali, lakše bi plasirali naše proizvode iz Srbije ali i iz regiona u Srbiju, izjavio je ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović nakon što je danas obišao fabriku za pakovanje prirodne Prolom vode.

МОМИРОВИЋ ОБИШАО ФАБРИКУ ПРОЛОМ ВОДЕ: То је бренд Србије, не само топличког округа (ФОТО)

Foto: Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine

- Svaka kompanija koja ima dobru perspektivu doprinosi rastu domaćeg standarda, a kompanija Planinka sa svojim prepoznatljivim brendom Prolom voda je poznata ne samo u Srbiji već širom našeg regiona - istakao je ministar Momirović.

Foto: Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine

Ministar Momirović je podvukao da ova kompanija trideset posto svojih proizvoda izvozi, čime pozitivno doprinose našem trgovinskom bilansu, zapošljavaju više od 520 ljudi, a 36 miliona evra, koliko su investirali u prethodnom periodu na teritoriji opštine Kuršumlije i Toplice od izuzetne je važnosti za našu zemlju.

- Mi smo Vlada koje je okrenuta privatnom sektoru, podršci privatnom sektoru i uvek ćemo stajati iza kompanije kakva je Planinka - naglasio je Momirović.

Sa ministrom Momirovićem zajedno u obilasku prisustvovali su predsednik odbora direktora Planinke Radovan Raičević i predsednik opštine Kuršumlija Vojimir Čarapić koji su se zahvalili ministru na današnjoj poseti i izrazili uverenje da će se konkretnim aktivnostima u ovim krajevima, stvoriti pozitivno poslovanje i mogućnost dovođenja novih direktnih investicija.

Neposredno pre obilaska fabrike za pakovanje prirodne Prolom vode, ministar Momirović održao je i sastanak sa predstavnicima opštine Kuršumlija o svim aktuelnim temama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja