MINISTAR MOMIROVIĆ: Naš cilj je da ojačamo nivo zaštite potrošača i sprovođenje zakona u praksi

Novosti online

22. 12. 2022. u 14:19

SEKTOR trgovine generiše deset odsto BDP-a Srbije, a u centru stvaranja tog viška vrednosti je potrošač. U otvorenoj tržišnoj privredi, u otvorenom društvu, potrošač je u centru ekonomskih kretanja i zato organizacijama koje se bave zaštitom potrošača moramo dati dodatnu snagu, dodatnu podršku kako bismo zajednički uspeli da obezbedimo ovo pravo koje duboko dotiče svakog građanina naše zemlje, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon održanog sastanka sa predstavnicima udruženja za zaštitu potrošača iz cele Srbije, a koja se nalaze u evidenciji MUST-a.

МИНИСТАР МОМИРОВИЋ: Наш циљ је да ојачамо ниво заштите потрошача и спровођење закона у пракси

Foto: Ministarstvo

- Potrošač nije apstraktan pojam, to su naši građani i zato ćemo u narednom periodu, kao Vlada Republike Srbije, zajedno sa svojim partnerima organizacijama potrošača, poseban akcenat staviti na aktivnosti koje imaju za cilj unapređenje zaštite prava i interesa potrošača - rekao je ministar Momirović.

Ministar Momirović je podsetio da je Zakon o zaštiti potrošača usvojen pre godinu dana i već imamo konkretne rezultate koji popravljaju status naših potrošača. Pratimo sa organizacijama koji su efekti, kako bi određene stvari koje treba ispraviti u narednom periodu ispravili, ali nema sumnje da novi instituti kao što je vansudska zaštita, kao što su prekršajni nalozi daju već svoje rezultate i nastavićemo da podržavamo naše građane kroz zaštitu njihovih prava kao potrošača.

Foto: Ministarstvo

Između ostalih, sastanku je prisustvovao i predstavnik Organizacije potrošača Kragujevca, Zoran Nikolić koji je tom prilikom istakao da je ključna funkcija udruženja potrošača informisanje, podizanje svesti i edukacija potrošača kako bi čitav ovaj segment bio značajno efikasniji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)