MINISTAR MOMIROVIĆ: Čvrsto smo posvećeni razvoju trgovinske saradnje sa Kinom

Novosti online

16. 12. 2022. u 12:30

OČEKUJEM da će se dodatno unaprediti izvoz srpskih poljoprivrednih proizvoda jer smo prepoznali potencijal sve većeg kineskog tržišta i nameravamo da proširimo i diverzifikujemo ponudu poljoprivrednih proizvoda nudeći proizvode dobrog kvaliteta po konkurentnim cenama - izjavio je danas, nakon završenog onlajn sastanka, ministar trgovine i Nacionalni kordinator za saradnju sa NR Kinom Tomislav Momirović.

МИНИСТАР МОМИРОВИЋ: Чврсто смо посвећени развоју трговинске сарадње са Кином

Foto: Ministar

- Srbija je od uspostavljanja saradnje Kina – CIEZ veoma aktivan i konstruktivan partner u okviru ovog mehanizma i u poređenju sa drugim zemljama ima najveći broj projekata sa kineskom stranom - rekao je Momirović i istakao da je Srbija posvećena daljem jačanju i razvoju saradnje u okviru ovog mehanizma.

Ministar Momirović, a ujedno i predsednik srpskog dela Mešovite međuvladine komisije za ekonomsku saradnju sa NR Kinom, naglasio je da se ulažu maksimalni napori kako bi se što pre okončao proces zaključivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini sa NR Kinom koji će zasigurno doprineti daljem napretku i ekonomskom prosperitetu naše zemlje i doneti dobre rezultate u budućnosti.

Foto: Ministar

Na samom kraju obraćanja, ministar Momirović je izrazio uverenje da će održani sastanak nacionalnih koordinatora dati dodatni podsticaj jačanju ekonomske i trgovinske saradnje između Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, kao i da ćemo u budućnosti biti svedoci uspešne realizacije brojnih zajedničkih projekata koji će biti od koristi svih zemalja učesnica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024