MINISTAR MALI: Veliki potencijal za jaču ekonomsku saradnju sa Saudijskom Arabijom

Novosti online

30. 11. 2022. u 19:45

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar finansija Siniša Mali nastavio je posetu Kraljevini Saudijskoj Arabiji sastankom sa ministrom finansija te zemlje Mohamedom El Džadanom, sa kojim je razgovarao o unapređenju saradnje i narednim koracima u olakšavanju poslovanja investitora.

МИНИСТАР МАЛИ: Велики потенцијал за јачу економску сарадњу са Саудијском Арабијом

Foto Novosti

-Imali smo izuzetno konstruktivan razgovor o koracima koje treba zajedno da uradimo kako bismo olakšali poslovanje investitora i u jednoj i u drugoj zemlji. Planiramo da sa tom zemljom potpišemo tri važna sporazuma: Sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja, Sporazum o saradnji u oblasti borbe protiv pranja novca i finansiranja terorizma i Sporazum o saradnji u oblasti carinskih politika kako bi se pojednostavile carinske procedure, istakao je Mali i dodao da postoji veliki potencijal za proširivanje ekonomske saradnje dve zemlje.

Foto Novosti

Mali se sastao i sa ministrom turizma Ahmedom El Hatibom, sa kojim je razgovarao o turizmu i investicijama kao stubovima međusobne saradnje dve zemlje.

-Postoji mnogo prostora za dublju saradnju, a jedna od tema su bile i mogućnosti za uspostavljanje direktnog leta između dve zemlje, što bi dodatno doprinelo razvoju turizma, rekao je ministar.

Ministar je dodao da je od Saudijske Arabije zatražio podršku kada je reč o našoj kandidaturi za odežavanje specijalizovane izložbe Expo Belgrade 2027, istakavši da bi to bila velika šansa za Srbiju, ali i potvrda dobrih ekonomskih rezultata.

Ministar će u Saudijskoj Arabiji prisustvovati i 22. Globalnom samitu Svetskog saveta za putovanja i turizam (World Travel & Tourism Council Global Summit). Tema ovogodišnjeg Globalnog samita je 'Travel for a better future'.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)